![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Pewnie kolego tak jak mówisz masz elekt placebo skoro wcześniej czyściłeś i chodził dobrze. Ja u siebie zaślepiłem bo drugi raz mi padło sterowanie egr ale miałem go widocznie domkniętego bo też nie ma żadnej różnicy. Jak zaślepiłem to niby mi się wydawało że coś lepiej chodzi ale wydaje mi sie że też sobie wmawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-01-2009
Model: Focus MK1
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2003
|
No właśnie !wydaje! się że lepiej idzie, ale on naprawdę ładnie ciągnie.
Podkładkę wyciąlem z blachy, z której montowany jest okap dokładnie z kwadratowej rury okapu idącej do komina, była z jednej strony pomalowana na brązowo to starłem farbę zurzytym papierem ściernym założonym na wierarkę, żeby się farba od ciepłego nie skrzyszyła i nie wleciałe gdzie bym nie chciał ;-) Jak rozbierałem to widziałem że zawór już zachodzi tym nagarem i zbierała się w nim taka smolista maź. Źle zrobiłem że go dokładnie nie wyczyściłem bo teraz przelatuje przez niego tylko czyste powietrze i nie powinien się tak zabrudzić, ale nic nie ma dużo roboty z tym to w któryś dzień sobie go jeszcze wyczyszczę porządnie i jeśli zaślepiony to powinien na długo pozostać czysty. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-05-2009
Model: Focus mk1
Silnik: 1,6
|
Nowy objaw dzisiaj wystapił... fordzik stał tydzien czasu nie ruszany i chciałem go odpalic. Zapalił, puscił bąka i zgasł. Pozniej nie mogłem go odpalic, odczekałem 5 min i zapalił od razu. W sumie pierwszy raz mi sie to zdarzyło. Ktos miał cos takiego?
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
|
bardzo dziwny objaw. Jeżeli by zapalił potem zgasł i już wogole nie chciał odpalić to diagnoza łatwa: cofnęło się paliwo. Ale skoro po 5min zapalił to bardzo dziwne...
|
|
|
#35 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-05-2009
Model: Focus mk1
Silnik: 1,6
|
a co moze powodowac cofniecie sie paliwa?
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
kolego w dziale "diesel" praktycznie co kilka tematów jest coś o cofaniu się paliwa. Powoduje to najczęściej niesprawna pompka paliwa przy filtrze. Ale jeżeli u ciebie potem zapalił to się nie cofło...
|
![]() |
|
|
|