Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-11-2009, 21:49   #21
zanzare
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: zamiana zwyklych foteli na skorzane

Cytat:
Napisał RECONDO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Postaram się w przeciwieństwie do moich przedmówców napisać konkretnie, rzeczowo i zgodnie z prawdą:
2. Fotele skorzane beda podgrzewane czy jest duzy problem z podlaczeniem ich do instalacji?
Nie, nie duży, można podłaczyć nawet fotele po FL do auta przed FL.
nie byłbym taki pewien tego czy taki nieduży ... to są maty do foteli po FL mają moduł elektroniczny , do tego są przełączniki które mają bodajże 5 stopni regulacji i ten cały układ jest odpowiedzialny za stopień nagrzania maty.
w wersji przedliftowej są chyba dwa stopnie grzania bez żadnej elektroniki . różni się praktycznie wszystko oprócz przekaźnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tego do końca też nie jestem pewien

franc
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 828106914_2.jpg (14.4 KB, 105 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 828106914.jpg (20.3 KB, 97 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez zanzare ; 29-11-2009 o 21:51 Powód: ...aha fotki wzięte z allergo są własnością kogośtam :)
zanzare jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-11-2009, 22:18   #22
Dawid849
ford::advanced

Imię: Dawid
Model: S-Max
Silnik: TDCI 2.0 140km Power Shift
Rocznik: 2012

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] za niecałe 2200zl masz recaro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. europejskie i do tego cała instalacja wraz z wlącznikami do grzania
Stary 30-11-2009, 22:39   #23
maestro06
ford::professional

Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002

jakbym miał na fotele tyle kasy, nawet bym się nie zastanawiał...
maestro06 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2009, 02:50   #24
maestro06

Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002

mam dla kolegi niespodzianke, fotele recaro i to z combi
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
szczerze to w sumie mimo uszkodzen mondka opłaca się go kupić w całości i pchnąć na części niepotrzebna reszte
maestro06 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-12-2009, 01:34   #25
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał zanzare Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie byłbym taki pewien tego czy taki nieduży ... to są maty do foteli po FL mają moduł elektroniczny , do tego są przełączniki które mają bodajże 5 stopni regulacji i ten cały układ jest odpowiedzialny za stopień nagrzania maty.
w wersji przedliftowej są chyba dwa stopnie grzania bez żadnej elektroniki . różni się praktycznie wszystko oprócz przekaźnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tego do końca też nie jestem pewien

franc
No cóż, to tylko i wyłącznie kwestia "jak bardzo chce się mieć". Akurat mam fotele po FL z pełną elektryką i montaż wcale nie jest taki trudny czy skomplikowany. Co trzeba zrobić by cieszyć się takimi fotelami w aucie przed FL? Kupić tapicerkę, włącznik i sterownik poduszek (wyłącznie wtedy gdy chcemy zrezygnować z maty pasażera).

Ostatnio edytowane przez RECONDO ; 04-12-2009 o 01:36
RECONDO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2009, 15:06   #26
kombi3001
ford::amateur

Model: fusion MK V
Silnik: 2,5
Rocznik: 2017

czy mogl bys to opisac dokladniej podlaczenie tych foteli
moze na priv lub gg moj nr 1515689 dzieki wielkie
kombi3001 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2009, 15:40   #27
RECONDO
ford::expert

Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001

A co dokładniej chcesz wiedzieć....? Gdyby ktoś chciał skorzystać z zamiany zwykłych foteli na skórzane to polecam modernizację zwyklej skórzanej kanapy na skórzaną kanapę z podnoszonymi siedziskami dla dzieci.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W moim przypadku modyfikacje z braku czasu realizuję powoli ale do końca b.r już je zakończę. Poprawię nawet fabrykę i inżynierów - siedziska będą podgrzewane.
Stary 05-10-2010, 20:30   #28
KrzychuK
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2003/04

Witam. Chce zmienić Fotele na skórzane.
Mam zwykłe fotele , tylko fotel kierowcy ma podnoszenie elektryczne.
Mam Pytanie czy jeżeli kupie fotele z pełną elektryką dla pasażera i kierowcy to wystarczy że kostki podłącze i będzie działać.
Fotel kierowcy na pewno ma podłączone jakieś zasilanie bo ma podnoszenie a pasażera?
I jeżeli fotele mają podgrzewanie i wentylacje a ja mam całą instalacje do podgrzewania to wystarczy że podepnę nowe fotele kupie włącznik podgrzewania/wentylacji i będzie działać?
Proszę o pomoc bo jutro mam dać odpowiedz na temat tych foteli.
KrzychuK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-10-2010, 21:19   #29
Rijndael

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Cytat:
Napisał kamil.m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Czy fotele z sedana pasuja do kombi?
Przednie tak, kanapa nie.
Cytat:
Napisał kamil.m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. Fotele skorzane beda podgrzewane czy jest duzy problem z podlaczeniem ich do instalacji?
Zależy czy masz w ogóle instalację i czy jest kompletna.

Cytat:
3. Czy rozmieszczenie foteli z "anglika" ma jakies wieksze znaczenie chodzi o to czy moge je ustawic dowolnie fotel kierowcy na miejscu fotela kierowcy?
W przedliftach na miejscu pasażera jest mata obciążeniowa. Jeśli jej nie podłączysz, to zapewne wywali błąd.

Cytat:
4. Moj ford to wersja z przed FL czy fotele z wersji po FL beda pasowac?
Fotele jako takie tak, ale jest dużo zabawy z elektryką. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] montażu elektrycznie regulowanych i podgrzewanych foteli poliftowych w przedlifcie.
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-10-2010, 17:32   #30
bambucza
ford::average

Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008

Witam, a ja mam pytanie typu podgrzewania siedzeń. Mam u siebie pół skórę pół welur, nie mam podgrzewanych siedzeń i tego mi bardzo brakuje. Czy jest możliwość zrobienia w nich podgrzewanie/wentylację?? Jeżeli tak to jak ??? Rozpruwa się je wtedy i wkłada matę grzewczą ?????? No i co do mat grzewczych... jakie kupić??? jeżeli ktoś byłby tak miły to proszę o jakiegoś linka na allegro lub coś innego żebym mógł zobaczyć i porównać. Dodam że mam Mondeo z 2004r po LF, TrendX.
POZDRAWIAM

Ostatnio edytowane przez bambucza ; 06-10-2010 o 17:34
bambucza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania