Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-01-2015, 09:00   #181
Martitta
ford::amateur

Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 hatchback
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2008
Domyślnie

Cześć. A jak to jest w drugą stronę? Co zrobić, aby wcześniej wykonane duplikaty utraciły ważność? Mam tu na myśli sytuację w której ktoś "kupił" samochód, a któregoś pięknego dnia lub ciemnej nocy "ktoś inny" nim odjechał, ponieważ miał duplikat.

Martitta jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-01-2015, 09:42   #182
moons
ford::expert

Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: kodowanie kluczyka z immobilaizerem

Proponuję przeczytać instrukcję do auta np. strona 72. Tam jest wszystko dokładnie opisane o co pytacie przez cały czas w kółko w tym temacie.
Polska instrukcja jest za darmo do pobrania ze strony forda.
Pozdrawiam

moons jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-07-2016, 11:45   #183
mfus2
ford::amateur

Imię: Marcin
Model: Focus mk1 FL
Silnik: 1.8TDCI 74kw.
Rocznik: 2003

Cześć, jako że linki z allegro juz popadały to mam pytanie odnośnie kluczyka - scyzryka.
Jestem zainteresowany kupnem pilota z aukcji: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z wczesniejszych postów wiem juz że transponder będzie ok, ale zastanawia mnie czy elektronika pozwoli na otwieranie drzwi i bagażnika po wcześniejszym zaprogramowaniu.
Z góry dziękuje za odpowiedź. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mfus2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-08-2016, 11:46   #184
minciu
ford::advanced

Model: Focus + Focus
Silnik: 1.8 TDCI + 1.8TDCI
Rocznik: 2002 + 2008

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Czy według tej metody mogę usunąć i ponownie przypisać nowe kluczyki do auta?

Posiadam 1 kluczy oryginalny z pilotem
Drugi kluczy chce kupić używkę z używaną pastylką imo oraz dociąć nowy grot

Będę posiadał kluczyki i soft z kablem jak w linku. Proszę o odpowiedź czy to wystarczy?

Druga wersja kupić zamiast używanego kluczyka nowy. Ale tam jest ponoć pastylka jeszcze nie zakodowana i nie ma w niej numerów, czyli nie da rady takiego kluczyka zakodować w/g wyżej zlinkowanej procedury?

Wiem, że to temat TABU. Szczególnie, że jest tam parowanie zegarów z ECU, za które normalnie "magicy z forum" każą sobie płacić, ale .... może ktoś odpisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W skrócie, mam 1 kluczyk a chcę mieć dwaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. FORScan posiada opcję dodawania kluczyków oraz ich kasowania. Wiem ze starych postów, że kiedyś robiło się to tylko IDSem.. a teraz?

Ostatnio edytowane przez minciu ; 08-08-2016 o 12:18
minciu jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-08-2016, 08:51   #185
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07

Niestety ja Ci nie pomogę, gdyż uzywam IDSa i nie wiem czy forscan ma takie możliwości.
ALE nie wiem czy nie taniej będzie podjechać do kogoś żeby ci zaprogramował klucze niż kupować na raz kabel kody itd.
Stary 12-08-2016, 09:15   #186
minciu

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety ja Ci nie pomogę, gdyż uzywam IDSa i nie wiem czy forscan ma takie możliwości.
ALE nie wiem czy nie taniej będzie podjechać do kogoś żeby ci zaprogramował klucze niż kupować na raz kabel kody itd.
Dla tego wkleilem metode kodowania w programie Forscan jak wyglada.

Czego potrzebujemy?

-kabel kompatybilny z ELM327
-oprogramowanie FORScan wraz z licencją (po założeniu konta) do kodowania PATS – odpowiedni wpis na forum FORScan
-kalkulator kodów IN/OUT – dostępny online (po założeniu konta) na stronie autokeyprog.com
-w przypadku kodowania nowych kluczy – 2 ORYGINALNE klucze. Nie mogą one posiadać pastylki uniwersalnej (tzw. klonów). Samochód nie odpali, gdy będzie mniej zaprogramowanych kluczy. Pastylki immo można zdobyć też z innego samochodu
dostęp do internetu podczas kodowania

Kabel mam STN1170, program jeszcze nie rejestrowałem, ale raczej to nie problem. Generator kodow online też da rade obrobić. Pytanie jak normalnie powinno to wygladać?

Kupuje drugi używany kluczyk z obcym imo, docinam surówkę grota i mogę zaprogramować oba kluczyki do mojego auta?? To wszystko będzie wystarczające??

Przypuścmy, że użyję IDSa.. wystarczy taki zestaw do aktywacji 2 kluczyków kiedy mam tylko 1??
Stary 14-08-2016, 09:24   #187
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

tak, musisz miec 2 oryginalne fordowskie klucze (w sensie transponderów immo) pasujące do twojego modelu auta (transpondery immo rózniły sie w zależności od modelu/rocznika auta)
Procedura polega na dopisaniu drugiego klucza, bądź wykasowaniu wszystkich a wtedy musisz mieć minimum 2 kluczyki ŻEBY COKOLWIEK ZAPROGRAMOWAĆ.
Stary 16-08-2016, 16:57   #188
minciu

Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak, musisz miec 2 oryginalne fordowskie klucze (w sensie transponderów immo) pasujące do twojego modelu auta (transpondery immo rózniły sie w zależności od modelu/rocznika auta)
Procedura polega na dopisaniu drugiego klucza, bądź wykasowaniu wszystkich a wtedy musisz mieć minimum 2 kluczyki ŻEBY COKOLWIEK ZAPROGRAMOWAĆ.
OK czyli o to mi chodziloGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. musze kupic uzywany kluczyk jak mój + surowy grot. Tam będzie jakaś pastylka imo pewnie jak moja, bo kupie z tego samego modelu auta tak samo wygladajacy kluczyk. Grot docinam i mam komplet do programowania?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mimo iż drugi imo nie bedzie mój..

DziękiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 17-08-2016, 00:47   #189
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

immo to jak by kod cyfrowy który wprowadzasz do samochodu, pastylka ma stale przypisany kod który dopisujesz do auta, a nie programujesz kluczyka, wiec może byc używany.
Kupując uzywany, dopytaj czy nie kupisz pustego, w sensie czy ktos nie wyjął transpondera od immo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 17-08-2016, 17:45   #190
minciu

nie no kluczyk uzywany mam dostęp za 50zl w moim miescie.. dopytam oczywiście ale w cenie jest raczej komplet z pastylka i pilotem.. z tego co wiem pilota też można poźniej dodać drugiego razem z pastylka IMOGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania