![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#181 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo MK4 hatchback
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2008
|
Cześć. A jak to jest w drugą stronę? Co zrobić, aby wcześniej wykonane duplikaty utraciły ważność? Mam tu na myśli sytuację w której ktoś "kupił" samochód, a któregoś pięknego dnia lub ciemnej nocy "ktoś inny" nim odjechał, ponieważ miał duplikat.
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Proponuję przeczytać instrukcję do auta np. strona 72. Tam jest wszystko dokładnie opisane o co pytacie przez cały czas w kółko w tym temacie.
Polska instrukcja jest za darmo do pobrania ze strony forda. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#183 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Focus mk1 FL
Silnik: 1.8TDCI 74kw.
Rocznik: 2003
|
Cześć, jako że linki z allegro juz popadały to mam pytanie odnośnie kluczyka - scyzryka.
Jestem zainteresowany kupnem pilota z aukcji: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z wczesniejszych postów wiem juz że transponder będzie ok, ale zastanawia mnie czy elektronika pozwoli na otwieranie drzwi i bagażnika po wcześniejszym zaprogramowaniu. Z góry dziękuje za odpowiedź. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#184 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 02-11-2007
Model: Focus + Focus
Silnik: 1.8 TDCI + 1.8TDCI
Rocznik: 2002 + 2008
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Czy według tej metody mogę usunąć i ponownie przypisać nowe kluczyki do auta? Posiadam 1 kluczy oryginalny z pilotem Drugi kluczy chce kupić używkę z używaną pastylką imo oraz dociąć nowy grot Będę posiadał kluczyki i soft z kablem jak w linku. Proszę o odpowiedź czy to wystarczy? Druga wersja kupić zamiast używanego kluczyka nowy. Ale tam jest ponoć pastylka jeszcze nie zakodowana i nie ma w niej numerów, czyli nie da rady takiego kluczyka zakodować w/g wyżej zlinkowanej procedury? Wiem, że to temat TABU. Szczególnie, że jest tam parowanie zegarów z ECU, za które normalnie "magicy z forum" każą sobie płacić, ale .... może ktoś odpisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W skrócie, mam 1 kluczyk a chcę mieć dwaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. FORScan posiada opcję dodawania kluczyków oraz ich kasowania. Wiem ze starych postów, że kiedyś robiło się to tylko IDSem.. a teraz? Ostatnio edytowane przez minciu ; 08-08-2016 o 12:18 |
|
|
|
|
|
#185 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
Niestety ja Ci nie pomogę, gdyż uzywam IDSa i nie wiem czy forscan ma takie możliwości.
ALE nie wiem czy nie taniej będzie podjechać do kogoś żeby ci zaprogramował klucze niż kupować na raz kabel kody itd.
|
|
|
#186 | |
|
|
Cytat:
Czego potrzebujemy? -kabel kompatybilny z ELM327 -oprogramowanie FORScan wraz z licencją (po założeniu konta) do kodowania PATS – odpowiedni wpis na forum FORScan -kalkulator kodów IN/OUT – dostępny online (po założeniu konta) na stronie autokeyprog.com -w przypadku kodowania nowych kluczy – 2 ORYGINALNE klucze. Nie mogą one posiadać pastylki uniwersalnej (tzw. klonów). Samochód nie odpali, gdy będzie mniej zaprogramowanych kluczy. Pastylki immo można zdobyć też z innego samochodu dostęp do internetu podczas kodowania Kabel mam STN1170, program jeszcze nie rejestrowałem, ale raczej to nie problem. Generator kodow online też da rade obrobić. Pytanie jak normalnie powinno to wygladać? Kupuje drugi używany kluczyk z obcym imo, docinam surówkę grota i mogę zaprogramować oba kluczyki do mojego auta?? To wszystko będzie wystarczające?? Przypuścmy, że użyję IDSa.. wystarczy taki zestaw do aktywacji 2 kluczyków kiedy mam tylko 1?? |
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
tak, musisz miec 2 oryginalne fordowskie klucze (w sensie transponderów immo) pasujące do twojego modelu auta (transpondery immo rózniły sie w zależności od modelu/rocznika auta)
Procedura polega na dopisaniu drugiego klucza, bądź wykasowaniu wszystkich a wtedy musisz mieć minimum 2 kluczyki ŻEBY COKOLWIEK ZAPROGRAMOWAĆ.
|
|
|
#188 | |
|
|
Cytat:
DziękiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#189 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
immo to jak by kod cyfrowy który wprowadzasz do samochodu, pastylka ma stale przypisany kod który dopisujesz do auta, a nie programujesz kluczyka, wiec może byc używany.
Kupując uzywany, dopytaj czy nie kupisz pustego, w sensie czy ktos nie wyjął transpondera od immo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#190 |
|
|
nie no kluczyk uzywany mam dostęp za 50zl w moim miescie.. dopytam oczywiście ale w cenie jest raczej komplet z pastylka i pilotem.. z tego co wiem pilota też można poźniej dodać drugiego razem z pastylka IMOGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|