![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Dziś zszedłem i pomierzyłem. Oczywiście wymiary są na rozwiniętej rolecie, od krawędzi drzwi do krawędzi rolety więc wymiary należy traktować wprost , wartości w cm :fcp1 [attachment=0:2rho6ow1]aluzja tylne drzwi (Medium).jpg[/attachment:2rho6ow1]
|
|
|
|
#72 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2007
Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
|
bardzo dziękuję, :fcp29
ps. paffcio - a jak to się zwija, ? z jednej strony jest mniej , jak Ty to widzisz jako użytkownik, coś jest nie tak ?
|
|
|
#73 |
|
|
panowie kto z Was ma jeszcze rolety w tylnich drzwiach, mam już przygotowaną roletę, ,listwę maskującą, ale przed wycinaniem w tapicerce niepokoi mnie jak chowa się taka roleta w drzwiach, przecierz dół okna nie jest równoległy do góry, jak w takim razie zwija się roleta ? a może jest jakoś zaczepiona na środku i samoczynnie ustawia się albo do dołu albo do góry ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#74 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
|
Cytat:
najprawdopodobniej (bo nie rozkręcałem drzwi) wałek czy rolka na który się nawija materiał jest stożkowa :fcp26
|
|
|
|
#75 | ||
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#76 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-05-2008
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi 163KM
Rocznik: 2011
|
Dzięki keisim za opis. Tweeterki spisują się faktycznie super. :fcp26
Podczas wymiany u siebie zauważyłem, że można nieco zmodyfikować procedurę. Nie trzeba koniecznie wycinać wszystkich wystających elementów tak, jak opisał to keisim, ale wystarczy ten najdłuższy skrócić do wysokości pozostałych. Nakrętka nie będzie co prawda opierać się na całym swoim obwodzie, ale na tych wystających elementach, co moim zdaniem w zupełności wystarczy do stabilnego trzymania. Nie trzeba też obcinać kostki, do której podpięty jest oryginalny tweeter. Wystarczy zalutować końcówki przewodów od nowych tweeterków, potraktować je jako piny i podpiąc do kostki, a następnie okleić przewody z kostką taśmą izolacyjną. Robiąc to w ten sposób, umożliwiamy sobie bardzo łatwy sposób powrotu do oryginalnej wersji. Jakby co... Wiem, wiem ekstremiści poruszą temat jakości dźwięku itd, itp. Przypominam, że oryginalnie przewody też nie są wlutowywane, tylko wpięte w kostkę. Dodatkowo jeden hint, który mniej wprawnym w ogóle pozwoli dokręcić nakrętkę. (przepraszam tych, dla których to jest oczywiste) Jeżeli nie da się jej zakręcić, bo coś przeszkadza, kręćcie tweeterkiem :fcp2 |
|
|
|
|
|
#77 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
|
Bardzo proszę :fcp1
Cieszy mnie, że odgrzebałeś stary temat :fcp4
|
|
|
#78 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: monde
Silnik: 20
Rocznik: 2009
|
To ja jeszcze dodam od siebie, że ford używa dwóch różnych typów głośników.
Jeden o oznaczeniu 6M2T-18932-BE3ZHE, który ma oznaczenie plusa i minusa i drugi 6M2T-18932-EC3ZHE, już bez oznaczenia polaryzacji. Dodam, że ten drugi jest wyraźniej cięższy. Tak więc dla tych nieszczęśliwców z głośnikami bez oznaczeń, plus znajduje się na końcówce podłączonej do kondensatora. Z. |
|
|
|
|
|
#79 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-05-2007
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 diesel
Rocznik: 2007
|
hej,
tak czytam sobie i czytam Wasze ochy i achy nad "radyjem" sony i powiem szczerze, przez 3 lata miałem do dyspozycji C-maxa z fabrycznym 6000cd. wydaje mi się , że w c-maxsie radio grało znacznie lepiej niż w Mondku, w każdym bądź razie byłem nawet zadowolony. przesiadłem się do Mondka z Sony i jestem...delikatnie mówiąc rozczarowany. to jest jakaś totalna pomyłka. radia nie słychać, z cd płytko, wysokie tylko z nazwy, bas ...jaki bas, bum bum i tyle aż strach pomyśleć jak leci przez aux. wiem, że w tym przypadku podstawą są głośniki, a z tego co tu widzę to w samochodzie za 100 tys i więcej jest montowany straszny badziew. żeby było ciekawie co dzień jeżdżę do pracy służbowym nowym Fiatem Bravo. Różnica w barwie dźwięku i zakresu ustawień jest o niebo lepsza. szczerze Wam powiem, nie jestem specjalnie miłośnikiem fiata ale sprzęt zamontowany w tym fiaciku naprawdę gra super i w przeciwieństwie do mondka nie muszę nic zmieniać. dla porównania-koszt samochodu jakieś 54 000 zł, a może mniej bo to flota. ach ten ford, to chyba będzie mój ostatni... i to nie tylko przez radio.... pozdrawiam
|
|
|
#80 |
|
|
jestem zielony w tych tematach dlatego uzywam nie profesjoanlnych określeń, mianowiecie chodzi mi o....- w przednich drzwiach zwalił mi się głośnik , ten dolny, basowy (?) słyszę że rzęzi podczas grania, trzebaby było podjechać do ASO,ale tweetery są wymienione przezemnie, moze się doczepią jak coś wyniuchaja, może coś popsuja zanim wymienią, zastanawiałem się ,a może by tak wogóle samemu wymienić komplet, na jakieś ciut lepsze ? ktos ma jakieś doświadczenia ? może już coś takiego robił, a może wie na jakie wymienić ? nie muszą być niewiadomo jakie, byleby pasowały, i były ciut " lepszejsze " Może -jakiej firmy ?
|
![]() |
|
|
|