![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3491 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
Ktoś może podesłać link do najnowszej aktualizacj do nawi poliftowej Ten link z DE działa, ale plik już jest skasowany z dropboxa.
już mam Cytat:
Ostatnio edytowane przez m_g ; 22-08-2016 o 23:35 |
|
|
|
|
|
|
#3492 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-06-2016
Model: S-Max
Silnik: 2.0 130KM AZWA
Rocznik: 2007
|
Witam
Czy istnieje możliwość zmuszenia NX DVD do przeszukiwania stacji UKF z dokładnością xxx,05MHz a nie jak teraz xxx.10MHz? Jedna stacyjka - ulubiona - coś szwankuje i wskakuje MONO... Stalo się tak po aktualizacji 5.0 na 5.3 . |
|
|
|
|
|
#3493 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3494 |
|
|
patrz post #3491
|
|
|
|
|
|
#3495 |
|
|
Hey
Mam pytanie, antena FM pod które gniazdo powinna być podłączona ? Biała czy czarne i czy to odgrywa jakaś różnicę ? Podłączyłem pod białe zobaczyłem że mój NX dużo gorzej zbiera radio niż SONY. Gdzie szukać przyczyny ? Przejściówka z fakra na normalną antenę ? Takie stacje jak jedynka, radio zet, rmf fm zbiera bardzo dobrze, ale np eska, radio zlote przeboje, radio vox czy zet gold ma juz problem i musialem je recznie ustawic a i tak slychac zaklocenia i delikatne trzaski. Ostatnio edytowane przez m_g ; 27-08-2016 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#3496 |
|
![]() Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013
|
Moim zdaniem podłączyłeś dobrze. Biała fakra to główna antena FM. Czarna to pomocnicze złącze FM. Być może jednak brak sygnału tam powoduje zakłócenia. Może należałoby zrobić rozgałęzienie sygnału antenowego na 2x fakra? Wygląda na to, że podłączasz NXa wyjętego z auta z dwiema antenami do auta z instalacją jedno antenową. Poszukaj, może ktoś już taki przeszczep robił. Nie szukałeś NXa pod swoją instalację? Pewnie byłoby prościej - plug&play.
|
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
|
Cytat:
wszystko działa , bluethoot , usb, aux, wszystko plug play. Navi działa (antena gps na słupku) i radio działa ale zbiera główne stacje. Ciekawe czy ktoś to robi kabelki dwa fakra w jedno antenowe ? Widziałeś coś takiego ? Bump: może trzeba dokupić separator antenowy ? |
|
|
|
|
|
|
#3498 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4 Titek S
Silnik: 2.0 tdci 177/403
Rocznik: 2008
|
U mnie tez podlaczona tylko "jedna" antena. Zasieg stacji byl slaby ale okazalo sie ogolnie antena jest juz na wykonczeniu bo po ok miesiacu od zmiany na NX plus padla.
Po wymianie na nowa antene: bat, stopka, kabel (wszystko ori) nawet nie wiedzialem ze wogole jest tyle stacji radiowych w mojej okolicy. wszystko czysto jest zbierane nawet stacje o isstnieniu ktorych wczesniej nie wiedzialem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#3499 |
|
![]() Imię: Patryk
Model: V40 CC AWD
Silnik: T5
Rocznik: 2013
|
m_g - chyba mamy inną koncepcję "plug&play" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może i dobrze kombinujesz - może to coś ze wzmocnieniem sygnału. Przy czym separator o którym wspominasz, to raczej w odwrotnej sytuacji, gdy masz instalację z fakra a podpinasz radio z iso. U Ciebie to raczej coś takiego może miałoby zastosowanie: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Albo faktycznie tak jak pisze siara1983, antenka nie daje już rady... |
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
możliwe, kupie ten adapter, tylko chyba gniazda w NX są trochę dalej od siebie oddalone i nie wiem czy podepnę coś takiego.
Bo to z allegro mogę zamówić Cytat:
|
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , kuga , mondeo mk4 , navigacja , nawigacja , radio |
|
|