![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 26-10-2007
Model: MKIII MONDEO
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
jeżeli łapie temp dłużej to masz walnięty mały ale dla pewności sprawdż sobie też duży termostat // zobacz czy daje wode do chłodnicy czy jest ciepła ???// wymiana małego temostau jest troszke niewygodna należy odkręcić tą srebrną rure która jest oplecina taką matą on jest przykręcona na 4 śrubki 12 po odkręceniu tej rury stojąc przy autem musisz odnaleśc pompe wodna i koło pompy zobaczysz wąż gumowy który podłączony jest do bloku i to jest ten termostat 1 srubka chyba 10 i wymiana, wyleci ci około 1,5 l płynu wieć dokup przed wymiana ,a ten termostat kup w sewisie koszt 76 zł nie szukaj szczęścia w zamiennikach szkoda prądu !!!!!!!!!!!! w razie problemów słuze pomocą robiłem to juz 2 razy he he he he he !!!!
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
Rocznik: 2001
|
marynarz77, nie ma zamienników małego termostatu. Śruba którą przykręcony jest termostat to 8 :fcp1
|
|
|
#23 |
|
|
witam ja wyczytalem ze sa ! ale nie wazne .Pozdro!!!!!
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
![]() Zarejestrowany: 28-01-2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::professional
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 90 KM
|
przeszcz, wymieniłem oba termostaty i jest dużo lepiej, ale nadal nie tak jak trzeba (podejrzewam że główny może być bubel bo kupiłem zamiennik, ale działa lepiej niż stary bo sprawdziłem) :fcp1
|
|
|
#26 |
|
|
NO i stało się ja mam po problemie wymieniłem duży termostat i wszystko wróciło do normy !!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-10-2004
Model: Mondeo MKIII i Focus MK I
Silnik: TDCI 2.0 115KM i 1.6 16V
Rocznik: 2003 i 2004
|
Hmmm, czyli wychodzi, że ja mam walnięte oba. Bo zarówno długo się nagrzewa jak i stygnie na jałowym biegu.
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-06-2007
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2.0 TDDI 140km
|
Mi stygnoł na biegu jalowym wyminilem duzy - problem znikl, ale bardzo dlugo sie nagrzewa, i szybko traci temp po wylaczeniu silnika, dodatkowo, jak wlacze ogrzewanie, to albo wogole sie nie nagrzewa, albo jak juz ma te 90 to w masakrycznym tempie spada.. tak ze przed swietami moze sie uda jeszcze wyminic maly... mam nadzieje ze problem zniknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Panowie dzsiaj dzwoniłem do serwisu i powiedziano mi ze temeratura nie może pływać wieć musi wskażnik stać na baczność WIEC WYMIENIAJCIE TRMOSTATY !!!!!!!!! JAK LECI !!!!!!! MAŁE I DUŻE !!!!!
[ Dodano: 18-12-2007, 20:12 ] a i jeszcze jedno gość w serwisie powiedział że to jest jak zaraza czyli termostay padają jak najete !!!!!! |
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 04-06-2007
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2.0 TDDI 140km
|
Jeden madry - my tu gadu adu, a przeciez najlepij dowiedzeć sie u zródła ? choc roznie z tym zródłem bywa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|