![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-01-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 benzyna +lpg
Rocznik: 2002
|
Witam, mam mondeo mk3 , u mnie lekko szarpie podczas jazdy z rowna predkością i mało ilościa gazu (na 4 ok 70-80) , wrazenie jakbym miał mikro przerwy w dostawie paliwa (lpg KME ), na pierwszej instalacji LPG juz po pół roku szarpało i wyrzucało mi jeszcze checka , na tej co mam obecnie jeżdże rok i dopiero od miesiąca mi znowu szarpie. Świece mam platynowe (40 tysi juz zrobilem ) , przewody bede wymieniał albo na NGK albo na Championy - podobno dobre, no i chcialem przeczyscic krokowca i przepustnice , ale nie moge znależć dobrego opisu co i gdzie.
p.s. u mnie jeszcze tuz po odpaleniu mam 3-krotne bujanie na obrotach ....................... Pomożecie ? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2007
|
Witam
Ford mondeo MK III `1.8 125Km, 2004r Szukałem po forum, ale nijak nie moge nic dopasować do swojego problemu:/ A wygląda on tak: silnik odpala normalnie, moc normalna, nie przerywa w czasie jazdy, a jednak... czasem po zagrzaniu się silnika - (jak silnik zimny to nigdy mi się nie zdarzył ten problem) stojąc np. na światłach słychać silnik tak, jakby zaraz miał zgasnąć, czuć jakby się dławił, ale na na obrotomierzu bez zmian. Ten problem nie zawsze wystepuję, na jednych światłach czuć dławienie, przejadę 500m, i spokój masakra jakaś z góry dziękuję za wszelkie wskazówki, pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#13 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-12-2008
Model: Mondeo MK3 Sedan
Silnik: 2.0 benzyna
Rocznik: 2001
|
Pytanie z rodzaju banalnych (dla tych co wiedzą) - jak się zmniejsza przerwę na świecach? Szukajka nic mi nie powidziała :-(
Ostatnie wymieniłem sobie świece i przy zmianie biegu na wyższy przy niskich obrotach czuję delikatne szarpnięcia. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-01-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 benzyna +lpg
|
o stół..........młotkiem , kombinerkami , sa rozne metody.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
|
zmniejszenie przerwy to tylko tymczasowe zamaskowanie usterki WN
|
|
|
#16 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 26-08-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Duratec HE
|
Cytat:
Jak dalej szukać rozwiązania ??? |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2011
Silnik: 2.0tdci
|
Witam, panowie, mam problem z Mondeo 2.0 mk3 benzyna, problem nastepujacy, gdy kupilem auto mial delikatne szarpniecia naprawde delikatne nie przejmowalem sie tym, zamontowalem sekwencje gazu i bylo narazie dobrze, nieraz zapalal sie check wtedy jechalem do mechanika ustawial znowu gaz i gasil check bylo ok. Zaczal szarpac na gazie coraz coraz mocniej do 2 tys obrotow pozniej ok, pozniej zaczal szarpac najbardziej do 2 tys ale tak przy 3 tys i 4 tez sobie lubil szarpnac, wtedy problem podobny pojawil sie na benzynie. Takze szarpie. Jak odpale zimne auto to obroty skacza 3 razy do ok 1200 obrotow po czym spadaja do 750 na benzynie, na gazie potrafi do 500 i wtedy prawie auto zgasnie.Takze jesli auto jest zimne wiem ze tak sie nie powinno robic ale tak jak wcisne gaz do dechy to ledwo przyspiesza do 3 tys obrotow dopiero pozniej takie ma szarpniecie ze idzie lepiej. Gdy wlacze silnik i wcisne gaz do dechy na biegu jałowym to czuc jakby silnik zaczal sie ruszac na poduszkach w sensie zadlawil i na jeden garnek przestal palic na gazie jest jeszcze gorzej. Swiece wymienilem przed gazem 2 tys km temu. Ostatnio byla juz masakra silnik chodzil na 3 gary przy wkrecaniu na obroty. Wymienilem kable WN na NGK, jest lepiej ale nadal nie to samo. ODkrecilem cewke sprawdzilem, jest ladna nie ma uszkodzen oraz nie ma okopcenia. Panowie co robic czyzby cewka? Patrzylem w innych tematach ale zawsze ktos cos innego pisze. Nie mam jak podmienic cewki. Wiec nie wiem czyscic Egr, nie wiem co z klapkami, kompresje mam 10 ( za miesiac bedzie robiony remont silnika) przede wszystkim czy kupowac cewke ? Czy to pomoze? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Cewka pewnie padła,jak check waliło co jakiś czas i jeździłeś do gaziarza na regulację to pewnie ubogo było to i zawory może już wypalone
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-06-2011
Silnik: 2.0tdci
|
Mozliwe ze padla bo juz nie wiem co to by bylo, ogolnie cewka ladnie wyglada. na gazie zrobilem max 2 tys km. Faktycznie byla za uboga mieszanka delikatnie nie trafil w mape, ale po ustawieniu check usunal i bylo ok. Check wywalalo tylko jak jezdzilem na gazie tak po 500 km, i powodem wlasnie byla za uboga mieszanka. Myslisz ze warto zamowic cewke?
|
|
|
|
|
|
#20 |
|