![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-06-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2007
|
Wiadomo nikt nie jest wszechwiedzacy. No to jutro sobie rano podjade do elektryka, chociaz watpie zeby on nawet stwierdzil ze to cewka. Komputer przypsuzczam ze nie wykarze problemu z cewka. No nieraz sie silnik trzesie i nie pali na jeden gar, szkoida bo troche cewka koszttuje....
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
|
Cewka dobrej firmy to koszt ok 160zł.
szkoda jechać do elektryka chyba że ci powie że sprawdzi i ma czym bo tak za darmo skasuje cie
|
|
|
#23 |
|
|
Tylko 160 zł? jakiej firmy? Co poczytalem na forum to wszyscy pisali ,że tylko motorcrafta koszt od 350 zł do 400zł. Wystarczy taka za 160 zl? Zaskoczyles mnie kolego - pozytywnie. Moze ktos jest na forum co ma taki zamiennik i sobie chwali?
Wlasnie sprawdzilem na allegro, ewentualnie jkiej firmy polecasz? Valeo beru? Cos innego? Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez artiwie15 ; 15-08-2011 o 12:06 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Dzisiaj rano bylem w sklepie i kupilem cewke, potrzebowalem szybko bo pojutrze mam wyjazd, szarpanie jak reka odjal. Jesli komus szarpie do obrotow 2 tys to radzilbym zaczac od cewkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam. Kupilem cewke Beru za 120 zl.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Beru za 120zł? mało prawdopodobne. Daj jakieś namiary bo aż nie wierzę a jak rzeczywiście to sobie kupię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#27 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
|
ta na allegro to chyba podróba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja jak chciałem beru jakiś rok temu to nigdzie taniej nie było jak 250zł
|
|
|
#29 |
|
|
sluchaj ja mam zalakowane w opakowaniu, wlacznie z instrukcja obslugi tzn montazu i taka podstawka metalowa aby temperatury nie lapal, wyglada mi na oryg beruGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zobaczymy jak dlugo pochodzi. Opakowanie oczywiscie Beru.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-03-2011
Model: Mondeo MkIII
Silnik: 1.8L Duratec HE SFI (125PS)
Rocznik: 2000
|
Witam serdecznie!
Przeczytałem ten i inne wątki odnośnie nierównej pracy silnika. Generalnie mam podobne problemy z obrotami. Poza opisanymi, u mnie jest jeszcze to, że w czasie występowania "skoków" w obrotach skacze mi wskazówka prędkościomierza (i na postoju i w czasie jazdy) oraz na chwilkę (ok. 0,5 sek) "zgłaśnia" mi się radio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Dzisiaj rano odpiąłem akku i "przeprowadziłem" samoadaptację. Niestety poza tym, ze zgasł check nic to nie pomogło. Czy iść dalej drogą cewka, przewody, świece ect. czy może to coś innego? Pozdrawiam serdecznie i będę wdzięczny za każdą podpowiedź. A! Zapomniałem dodać, że niemiłośiernie wzrósł jego apetyt. Aż wstyd się przyznać... ok. 20/100... wcześniej było ok. 10 w mieście Ostatnio edytowane przez pafiuk ; 09-03-2012 o 12:00 |
|
|
|