![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: MK2
Silnik: 1.6 TDCI 90km
Rocznik: 2006
|
Ta woda zaczyna kapać zaraz po włączeniu klimatyzacji, po prostu skrapla się, pod samochodem i w samochodzie tyle że w samochodzie więcej. I w sumie nie wiem jak do tej nagrzewnicy się dokopać.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Może jakiś magik jest w Białymstoku który by mi to naprawił czy coś takiego, bo teraz samochód stoi na słońcu i schnie...
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Gracjan
Model: Ford KA/W210
Silnik: 1.3 Endura-E
Rocznik: 1997
|
Tylko szyby otwórz albo drzwi najlepiej.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() Imię: Damian
Model: KA+ 85KM
Silnik: 1,2-4 zawory-zmienne fazy rozrządu-2 wałki rozrządu
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Cytat:
Otwarte drzwi na roścież. I stoi na słońcu |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-05-2010
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 1998
|
U mnie też (fiesta) leciało do środka, uszczelniłem uszczelkę przewodów co idzie do kabiny, ale okazało się że po prostu leci z podszybia, trzeba bardzo dokładnie uszczelnić przednią szybę silikonem, nawet kilka razy i monitorować, u mnie wytrzymało 3 lata, teraz niedawno poprawiałem, czasami się zdarza że leci ze spasowania blach błotnik-słupek, tym bardziej jak była stłuczka i naprawa.
Ponadto pamiętajcie, że silnik 1.3 endura 50KM można łatwo podkręcić na 60KM bo widzę po fotkach że część tego nie zrobiła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Imię: Michał
Model: SportKa
Silnik: 1.6 8V
Rocznik: 2004
|
Może nie dostanę złotej patelni, za odkop, ale nie chciałem zakładać nowego tematu, natomiast z tego wątku nic nie wynika. Mam problem w postaci wody na dywaniku od str. pasażera. Wiem już, że to nie od klimy tylko przeciek po deszczu/myciu.
Wiem też, że to nie przeciek uszczelką szyby tylko gdzieś podszybiem. Wydaje mi się, że są 2 opcje - albo gdzieś w miejscu gdzie kanały powietrzne (pod filtrem kabinowym) wchodzą do kabiny lub obok po lewej od obudowy filtra jest taki wężyk, w sumie nie wiem od czego, ale też jest podejrzany. Czy ktoś z Was zwalczył już ten problem? Czy jeśli mam klimę, żeby wymontować obudowę filtra kabinowego muszę zdjąć rurki od klimy - czyli ją rozszczelnić itd? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
dmuchawa jest osadzona na podszybiu, masz płaską blachę i na to przychodzi cały plastik dmuchawy. Tam są odpływy i woda tam stoi. Jeżeli uszczelka dookoła dmuchawy jest kiepska lub źle przylega to wtedy kapie nad nogami pasazera tam gdzie jest rezystor dmuchawy.
Należy wyjąć dmuchawę i ładnie delikatnie można sylikonem uszczelnić. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Imię: Michał
Model: SportKa
Silnik: 1.6 8V
Rocznik: 2004
|
No właśnie najprawdopodobniej uszczelki w kaczkach w ogóle nie ma w tym miejscu.
Mniej więcej też tak obstawiam, że tamtędy cieknie, ale pytanie, czy dam radę wyjąć obudowę filtra kabinowego bez demontażu rurek od klimy? Czy też sugerujesz, żeby się do tego zabierać w ogóle od strony deski rozdzielczej? Strasznie mi cyka też wiatraczek nadmuchu - pewnie z resztą też przez to że atakowała go woda. Czy trzeba zdjąć deskę, żeby go wymienić? Czy znajdę gdzieś instrukcję krok po kroku jak zdjąć deskę? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zablokowany
Imię: Tomek
Model: Scorpio;Ka
Silnik: 2.0/1.3
Rocznik: 1994/2001
|
deski nie trzeba demontować. Ja klimy naszczęscie u siebie nie mam.
Ściągasz część podszybia od strony pasażera i tam powinno to być widoczne, tą półowke pasażera sciany grodziowej chyba też. Ogolnie prosta robota. |
|
|
|