![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#361 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, nieważne że bez pilota. Można sprawdzić po VIN z jakimi kluczami wyjechał z fabryki. IMMO są zapisane w zegarach, piloty jako RKE w GEM.
Ostatnio edytowane przez radek70 ; 26-10-2016 o 09:40 |
|
|
|
|
|
#362 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: FOCUS C-max
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2004
|
No tak przecież chodzi o immobiliser a nie o piloty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Patrzyłem na tłumaczenie Wysłane z mojego C6903 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
|
#363 |
|
|
Ok dzisiaj sprawdziłem - mam dwa wpisane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znaczy pewnie, że drugi to klon ?? Da się coś z tym zrobić? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Edit Doczytałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Muszę dokupić sobie kluczyk: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Mam nadzieję że ma immo Ostatnio edytowane przez adamon ; 26-10-2016 o 18:02 |
|
|
|
|
|
#364 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#365 |
|
|
Sprawa kluczyka dogadana z kolegą z działu "Sprzedam"
Poprostu sprzeda mi samo immo do podmiany w moim kluczyku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko jak to się robi ?? A dzisiaj dotarł licznik przed samym wyjściem do pracy. Jutro go spróbuję podłączyć do c-maxa i zobaczyć jak działa i ile ma kilometrów. Jak kupiłem do audi taki licznik z pełnym FIS-em to jeszcze musiałem dać do naprawy sam wyświetlacz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam nadzieję, że tu jest ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#366 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Jak kluczyk z poprzedniego postu i jeszcze dorabiany i ma na górnej ściance taki kwadrat, zazwyczaj kolorowy, to weź spinacz albo coś cienkiego i sztywnego i od strony grotu powinna być dziurka. Przez nią da się wypchnąć immo.
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#367 |
|
|
Tak jeden kluczyk wygląda jak ten co wyżej podałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale pewnie nie dorabiany tylko oryginał bo z nim kupiłem auto
Jeszcze jestem w pracy ale jak zajadę do domu to zaraz sprawdzę czy da się wyjąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki |
|
|
|
|
|
#368 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotrek
Model: focus mk3 econetic
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
Rocznik: 2012
|
Tutaj kolega panikuje, że ma klon. U mnie w liczniku też nie było widać zapisanych kluczyków i z tego co wyczytałem tak jest w najbiednijeszych licznikach( miałem tak samo jak kolega wyżej na zdjęciu z ELMconfig- 2 kluczyki zapisane transpondery nie zapisane) Pierwszy kluczyk mam z pilotem a drugi był też taki jak w postu z 363 w woreczku z jakimis numerami chyba z 3 linijki numerów i jakis kod 4ro cyfrowy wytłoczony na czarnej opasce dopietej do kluczyka. Całe programowanie zakończone sukcesem! Gdzies czytałem jak sprawdzic czy drugi kluczyk to klon ale nie pamiętam jak to sie robiło.
|
|
|
|
|
|
#369 | |
|
|
Cytat:
Dobrze by było jak by ktoś podał jak to sprawdzić - zbędnych kosztów bym się pozbył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziś licznik podłączyłem żeby sprawdzić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pięknie chodzi i najważniejsze ma przejechane nie całe 100 tys. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kupiony na tej aukcji, choć taniej: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#370 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Żadna z podanych powyżej informacji nie jest precyzyjna - m.in. czy kluczyk jest "klonem" można sprawdzić tylko w trakcie programowania albo specjalną maszynką czytającą ID kluczyka... Nawet u dobrych "kluczników" może jej nie być... Kończąc - jak w zegarach są ID 2 transponderów a kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] kupił auto z 1 kluczem i drugi klucz dorobił bez doprogramowywania do auta, to może kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wyjaśni na czym opiera tezę, że to nie jest "klon"? Chyba, że kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] nie pamięta, że przeprowadzono pełną procedurę dopisywania kluczy do samochodu ("skasuj wszystkie klucze", "dopisz klucz 1", "dopisz klucz 2")... Nie wykluczam tego, ale jakoś w aż tak słabą pamięć nie bardzo wierzę...
|
|
|
![]() |
|
|
|