![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1351 |
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]()
Podmieniłem dzisiaj A119 na A119S.
Mają bardzo dużego minusa za niepasujący moduł GPS (jakoś to przegapiłem). Nie zdawałem sobie też sprawy z tego, że ustawianie wychylenia na boki przy taki rodzaju mocowania to też bardzo fajna sprawa była (też wykastrowali). Nie jeździłem jeszcze w nocy - liczę, że mnie zaskoczy.
![]() |
#1352 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-02-2016
Model: Focus mk 3
Silnik: 1.6 EB 150km
Rocznik: 2011
|
![]()
Ceneo nie wypowiada się pozytywnie o xiaomi..
Coś małego, najlepiej bez ekranu (bo po co?..) co będzie miało dobrą optykę i nagrywało w 1080p 60 fps ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1353 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-09-2013
Model: Q3 Sportback S line
Silnik: 2.0 245 KM 4x4
Rocznik: 2024
|
![]() Cytat:
Jak w razie zdarzenia na szybko przedstawisz nagranie ? Musiałbyś mieć przy sobie jakiś adapter microSD aby podłączyć kartę do tel lub laptopa ... Co do kamery to w tym tygodniu nauczyła pokory jednego motocyklistę, Przepychał się w korku i walnął mi nogą w zderzak, strąbiłem dziada, wysiadłem i posłałem zdrowaśkę, oczywiście on swoją, pokazałem mu na lustereczko że mam go ładnie nagranego i zapłaci za najdrobniejsza ryskę i chłopu tak zmiękła rurka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. przeprosił uprzejmie i odjechał, oczywiście najpierw sprawdziliśmy czy ryski nie było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1354 | |
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]() Cytat:
Tak samo nie jest łatwo przewinąć nagranie. Plus pod odpięciu kamer, baterie w nich często są wyjechane tak, że nie da się korzystać bez bycia podpiętym non-stop. Ja np. wolałbym po prostu włożyć kartę microSD to smartphone'a. A że wolę wygodniej, to wkładam w adapter microSD>SD i adapter w czytnik kart, lub jak mam pod ręką czytnik microSD>USB przy sobie to bez adaptera i podłączam przez OTG pod telefon jako pamięć zewnętrzną. np. coś takiego: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1355 | |
![]() Imię: Jacek
Model: Mazda CX30
Silnik: 2.0
Rocznik: 2024
|
![]() Cytat:
Ekranik się przydaje - nie każdy jeździ z lapem czy adapterem, a czasami trzeba pokazać delikwenta na poczekaniu.
![]() |
![]() |
#1356 |
|
![]()
Nie mówię, że nie się kompletnie nie przydaje, ale nie jest to rzecz na którą należy zwracać uwagę przy samej funkcji rejestratora. Kojarzę jednego znajomego, co to się chwalił jak to ma wielki ekran w tym swoim rejestratorze.
No faktycznie - powód do dumy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tym bardziej, że w większości przypadków, raz ustawione "ustawienia" w kamerce zostaną tak ustawione do końca jej żywota Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A w nowszych kamerkach, większość ustawień wykonuje się z poziomu dedykowanej aplikacji na smartfona plus właśnie wygoda w postaci możliwości odtworzenia materiału na smartfonie poprzez transfer danych bezprzewodowo. Tak - ten ekran jest przydatny w niektórych sytuacjach, ale uważam, że nie jest on niezbędny do funkcjonowania takiego urządzenia. P.S. Tak wiem. Zaraz można by rzec, że ekran musi być w przypadku jakbyśmy nie mieli smartfona ze sobą lub telefon by nam się rozładował, ale jeśli miałbym mieć do wyboru kamerę, która nie ma ekranu ale daje lepszą jakość nagrań, a nagrania mógłbym po prostu wyciągać za pomocą karty microSD lub właśnie przez bezprzewodowy transfer do smartfona, a kamerę która ma ekran, ale ma gorsze możliwości i gorszą jakość nagrań, to rezygnowałbym z tego ekranu, który jest dla mnie przy takich urządzeniach po prostu zbędny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
![]()
Dla tych co to szukali małej, dyskretnej, z dobrym sensorem, WiFi - wygląda na to, że VIOFO też ma rozwiązanie:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#1358 | |
![]() Zarejestrowany: 29-02-2016
Model: Focus mk 3
Silnik: 1.6 EB 150km
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
Tutaj mam opcję budżetową i mam zamiar dzisiaj zamówić. To to samo co u Polskiego dystrybutora co chłopaki linkowali wcześniej. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Co sądzicie ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
|
![]()
Czyli zamawiasz to samo co ja. Xiaomi Yi. 165' kąt widzenia, obiektyw f1.8.
Ja swoją zamówiłem bezpośrednio z aliexpress. Powinna dojść gdzieś za 2-3 tygodnie. Nie wiem tylko jak udało Ci się taką dobrą cenę znaleźć, bo ja za swoją płaciłem £47 czyli jakieś 60USD. A chwilę szukałem, żeby właśnie znaleźć w lepszej cenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak za tą cenę, jak nie mam nic innego w "promocji" niedaleko siebie, to obstawiam że będzie strzał w dziesiątkę i dobry upgrade po Mio358. Tym bardziej, że markę Xiaomi sobie chwalę (mam i opaskę "smartband" i słuchawki, a w biurze mamy smartfona i wszystko działa bez zarzutu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1360 |
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
![]()
Czytałem wiele złego o Xiaomi. O problemach z rejestracja w wysokich i niskich temp, o przeklamywaniach kolorów gdy za długo pracuje albo jej gorąco o długim wstawaniu czy tez językowych kłopotach. Swoją mam już spory kawałek czasu i tylko na jej podstawie mogę opinie wydawać. Niemniej mój egzemplarz albo jest jakis wyjątkowy albo trochę przekłamane są te opinie. Jak już tu napisałem: tegoroczny urlop i upały w Gruzji (do 45st) i kamerka bez zająknięcia rejestrowała non stop. W ubiegłym roku urlop we Włoszech przy temp poniżej 40st pracowała super. W zimowych klimatach nawet po kilkudniowym postoju w aucie (temp w czasie urlopu do -20st) pod hotelem uruchomiła się i nagrywała bez jakiejkolwiek zwłoki. Ekranik był jedynie ospały ale to normalne w takich temp. Moja to jednen z pierwszych wypustów jeszcze z chińskimi krzaczkami w menu. Jednak prosta modyfikacja plików wsadowych pozwoliła zrobić z niej po ludzkiemu gadająca kamerkę. Więcej w sofcie nie gmerałem. Apka w telefonie czy na tablecie stałe aktualizowana (działa ok i na androidzie i na ioesie). Jeśli mam się jej czepiać to tylko wielkość karty przez nią widziana mogłaby byc większa bo 32gb czasami nie pozwala mieć podglądu w jednodniowa trasę (czasem traktuje ja jak zwykła kam rejestrująca jakis wypad) choć tu jeszcze poeksperymentuję. Ekran... no cóż. Ma. Nawet jest opcja ustawienia zegarka jako wygaszacza. U mnie wyłącza się po minimalnym możliwym czasie. Włącza tylko przy rejestracji zabezpieczonego fragmentu. Może w niej brakować komuś gps. Ja w poprzedniej kam go miałem jednak czas łapania fixa i jego gubienie pozwoliły zapomnieć o nim jako o czymś przydatnym.
Klepane na kolanie...