![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-01-2009
Model: MKI
Silnik: 1.8 16v + LPG
Rocznik: 1995
|
Posiadam Mondeo z 1995 o pojemności 1.8 problem tkwi w tym że po wybuchu gazu samochud stracił moc na wyrzszych biegach(4 i 5)dociskając pedał gazu do podłogi bardzo wolno ale to naprawde wolno rozpędza sie .Natomias na niskich biegach niema problemu.Bylem na koputerze i stwierdzono że mu nic nie jset .Podzespły elektryczne (sąda ,przepływka ,czujniki) są ok. zawur EGR sprawdzałem (membrana cała) katalizator przebiłem ,ssący i dolot jest cały i szczelny ,jak zasłonie dłonią wlot powietrza ,samochu gaśnie (podciśnienie kurczy gumy przy rezonatorze) został rozrząd.Czy może być przestawiony??Co Wy na to??
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK1
Silnik: 1,6 z LPG
Rocznik: 1993
|
Wszystkie wezyki podcisnienia na swoich miejscach? U mnie wybuch zdarzyl sie tylko raz a przy tym wyskoczyl jeden z wezykow. Auto nie mialo mocy, gaslo na wolnych obrotach.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
EGR sprawdzone ,wężyki podciśnienia też wszystko na swoim miejscu
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Posprawdzaj cały dolot - musisz mieć gdzieś lewe powietrze. Sprawdź też przepływkę. Może jej się oberwało.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-10-2008
Model: mondeo
Silnik: 2.0lpg 2.0tdci
Rocznik: 1995 2004 2009
|
Jak napisał kolega wyżej może pękła obudowa filtra, sprawdź kolektor ssący bo jak jest plastykowy mógł oberwać :fcp25
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Wszystko sprawdzone ,jak zatykam ręką kanał w filtrze to tak ssie że gumy za przepływką sciąga. Liczyłem na to że rozrzad mugł być przestawiony ale po wymianie nic się nie zmieniło.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-10-2008
Model: Connect
Silnik: 1,5
Rocznik: 2018
|
A strzelił ci w "gaźnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))" czy wydech?
Może być wystrzał w kolektor wydechowy i przy odpowiedniej sile, posypać się mógł katalizator w taki sposób że go zapycha. Wtedy na małych obrotach jest ok a przy wyższych nie ma mocy.
|
|
|
#8 |
|
|
Katalizator był już wcześniej przebity, przed wybuchem.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|