![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-01-2009
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2000
Rocznik: 2007
|
Witam.W kokpicie pod kratką z której leci nawiew na przednią szybę coś mi zgrzyta i skrzypi i tu moje pytanie,jak dostać się pod ta kratkę ?? Czy trzeba zdejmować cały kokpit czy może tą kratkę da się po prostu wyjąć ?? Nie próbowałem tego robić ponieważ nie chcę czegoś urwać.
Pytanie nr.2 Jak mocno ,,podkręcę'' nawiew i zgaszę auto czasami słyszę ze wiatrak powoli zwalnia mimo że auto już jest zgaszone i dochodzi do mnie dzwięk : bzzzzz...bzzz...bzz,bz. jak dostać się do tego wiatraka ?? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-07-2008
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Wyglądało by na to ze wiatraczek sie poprostu zararł lub doszły do niego jakies liście jeszcze z zeszłego sezonu, zobacz w jakim stanie jest filtr kabinowy (pod przednią szybą od strony pasazera 3 śrubki i odczepienie podszybia) moze ma dziure lub zszedł z zapięcia, jak jest dobrze to jak masz sprezarke to mozesz tam dorobic ciśnienia z jednej, a potem z 2giej strony bo moze cos tam tylko siedzi zaklinowane (miałem tak w tranzicie) tylko na włączonym wiatraku byś niczego nie połamał bo sie zamyka jak gasisz samochod(jak bedziesz dmuchał od środka to jednak wyłącz bo mozesz spalic ten motorek jak bedzie za duze obciazenie). Co do deski to jestem w 96% pewien ze trzeba cała rozebrac.
Mam nadzieje ze cos z tej mojej paplaniny zrozumiesz.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|