![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-01-2009
|
Witajcie.Ktoś pomoże dlaczego slabo mi odpala jak silnik jest ciepły??? Gdy zimny odpala z pierwszego od czego to jest zależne?
Ostatnio edytowane przez Andrzej ; 15-09-2014 o 16:34 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-01-2009
|
mam podobny objaw ze swoim nowym nabytkiem - zimny pali pięknie jak się nagrzeje to silnik odpala ale wchodzi na wolne obroty i tak trwa aż zdechnie. Poprawnie zapala za 2- 3 razem.
Sprawdzałem u mechanika wtryski - stwiedzono iż są dobre. Ciągle szukam przyczyn. Jedna z teorii mówi o tym że to jednak wtryski tylko trzeba je testować jako rozgrzene. Będę to sprawdzał w piątek u mechanika. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-05-2009
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
Witam.Bylem u mechanika bo moje mondeo strasznie slabo palilo jak bylo rozgrzane i przy dodawaniu i spuszczaniu z obrotow byl jakis dziwny dzwiek.Wymienilem koło dwumasowe i pall tak jak palil ale juz bez dziwnych dzwiekow.Teraz wszystko znowu wrocilo....
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: MK7
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1997
|
pewno wtryski padly-do sprawdzenia
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-05-2009
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
ale auto nie stracilo mocy i ma dopiero przejechane 100 tys..>????
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-08-2008
Model: Mondeo MKII kombi
Silnik: 1,8 16V + Junkers
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo mk4 Saloon
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Koło dwu masowe nie ma nic do palenia.Wymieniłeś i masz spokój na dłuższy czas.Z kołem.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: HONDA ACCORD + Mondeo mk3
Silnik: i-VTEC
Rocznik: 2005
|
No dobra ...wymieniłeś - po co takie koszta ?- jak nie widać - słychać objawów padającej dwumasy ? przecież to nie kosztuje 50 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a jeśli już wymienili dwumasę to czy przeczyścili rozrusznik z opiłków metalu zużywającego się według nich koła ?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: MK7
Silnik: 1.6 16V
|
wtryski od common rail poprostu po jakims przebiegu np 100tys zwlaszcza przy dupnym paliwie, nie trzymaja cisnienia paliwa i w tym problem, auto zachowuje sie jakby uklad paliwowy byl zapowietrzony i trzeba dlugo krecic rozrusznikiem, a ze od dwumasy ciezko pali to smiech na sali
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-08-2008
Model: Pug407
Silnik: 2.0
Rocznik: 2006
|
Odświeżam temat.
Mam identyczny objaw jak kolega jarciup. Zimny silnik pali od razu, kiedy auto jest rozgrzane, trzeba go kręcić kilka sekund nim odpali. Dodam, że kiedy ciepłe auto zgaszę i odpalę ponownie do jednej minuty- pali normalnie. Im dłużej stoi ciepłe tym gorzej. Ktoś ma jakieś sugestie? Kolejna wskazówka- zaczęło się tak dziać kilka dni po wymianie alternatora.. Podczas kręcenia pali się też kontrolka ładowania. W czwartek jadę do mechanika, który twierdzi że to wina filtra paliwa i jakichś tam uszczelek. Ktoś rozwiązał problem??
http://img339.imageshack.us/img339/7...deocopyzn5.jpg Jazda motocyklem to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu. Ostatnio edytowane przez Gordi63 ; 12-05-2009 o 11:47 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|