![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Szymon
Model: Ford Galaxy
Silnik: 1.9tdi
Rocznik: 1997
|
Witam wszystkich jestem tutaj nowy a Fordzika mam od poniedziałku ,fajne autko ale ma pare defektów
A miedzy innymi boli je to ze jak zamykam go to klapka od wlewu paliwa nie rygluje się a powinna ,znalazłem silniczek sterujacy i co mam dalej zrobic-wymienic,przeczyscic bo sie zakuzył czy da sie to zrobic czy mniał juz ktos z tym problem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-03-2009
Model: Sharan Mk1
Silnik: 1.9 TDI 1Z+
Rocznik: 1996
|
Często się zacierają te silniczki, proponuje wymienić bądz kupić nowy( tylko nie wiem czy są w rozsądnych pieniądzach) a pewnie dostępne są tylko w ASO
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
|
Cytat:
Witam wyciagnołem i rozebrałem go i sie okazało ze silniczek raz działa raz nie wiec po prostu się zacina więc i tak trzeba go wymienic a szkoda . Teraz pojezdze po elektrycznych i mysle ze za pare zł go sam naprawie Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Witam a jednak pomyslałem rozebrałem i naprawiłemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A zrobiłem to tak wyciagnołem silniczek z obudowy i podłączyłem go pod 12v z instalacji samochodu raz sie krecił a raz nie [jak nie to go musiałem zakrecic palcami i się krecił potem sam] i po tym zabiegu byłem pewien ze się nic nie da zrobic ale się myliłem wziełem silniczek i go rozebrałem na czesci pierwsze i wszystko w srodku wyczysciłem z takiego jakby czarnego nalotu po czym wszystko złozyłem i juz sie silniczek nie zacinał podłaczyłem do auta i wszystko działa . U kogo nie działa rygiel wlewu niech tez sprubuje może się okazac ze nie trzeba kupowac innego tylko stray przeczyscic zawsze pare zeta w kieszeni czas pracy jak bym wiedział od razu to ok 30min a zajeło mi to 4 godz. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|