![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-02-2009
Model: s-max
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2008
|
z tego co pamiętam trzeba opuścić, podnieść szybę i przytrzymać dłużej przycisk jakieś 3-5 sek - jak będzie podniesiona
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-03-2009
Model: S-Max
Silnik: EcoBlue 190KM
Rocznik: 2020
|
Opuść, podnieś i jak się podniesie do końca to szybko wciśnij zamykanie szyby do oporu trzykrotnie w ciągu sekundy.
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-03-2009
Silnik: 2.5 T
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-03-2008
Silnik: 2,0 TDCi 140KM
Rocznik: 2007
|
Przy zamykaniu auta za pomocą pilota kierunkowskazy mrugają dwa razy i dwa razy odzywa się sygnał dźwiękowy. Tak jest w zwykle w moim autku, jednak od przedwczoraj po zamknięciu auta i tradycyjnych dwóch sygnałach, po upływie ok. 2-3 sekund słychać kolejne 3 sygnały. Sądziłem, że jest to zawiadomienie, że np. alarm był wzbudzany pod moja nieobecność. OK, ale teraz chciałbym już to wyłączyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdziłem, że wszystkie drzwi są domknięte prawidłowo, podobnie jak okna a samochód trzeci dzień "pika" pięć razy przy każdym zamykaniu auta. Możecie mnie objaśnić, o co chodzi?
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zablokowany
Model: ford s-max
Silnik: 2.0 TDCI
|
mam to samo od kilku dni. Prawie to samo. Do tej pory jak zamykałem pilotem auto, to migały 2 razy kierunki i nie było żadnych sygnałów dzwiekowych. od kilku dni mam po kilku sekundach trzykrotny dzwiek. I tez wszystko mam pozamykane..... czary jakie czy co?
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-01-2008
Model: Kuga / Sharan
Silnik: 2.0 TDCi / 2.0 TDI
Rocznik: 2009 / 2015
|
tak jest jesli masz nie domkniete drzwi, klape, niedomknieta szybe (nawet minimalna szparka kotrej nie widac powooduje 3x sygnal dzwiekowy) jak na razie innych przyczyn nie odkrylem
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zablokowany
|
RZECZYWIŚCIE: MIKROSZPARA W TYLNIEJ SZYBIE. ale dosłownie pól milimetra niedomknięcia, czujniki cysuś-pi......ka!!!!!
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-03-2009
Silnik: TDCi 2.0
Rocznik: 2009
|
W instrukcji obsługi alarmu podane są kody dźwiękowe - liczba "piknięć" alarmu odpowiada konkretnemu komunikatowi.
WAŻNA WIADOMOŚĆ: czy zmienialiście kod serwisowy alarmu przy odbiorze samochodu po montażu alarmu ? Kod serwisowy, fabrycznie jest to najczęściej iczba jednocyfrowa, pozwala odłączyć alarm (programowo). Nieraz, zamiast kodu serwisowego jest dodatkowy, ukrywany przycisk serwisowy. W moim Maksiu było to "2" - tak jak we wszystkich alarmach firmy, która wyprodukowała alarm. Oczywiście kod serwisowy zmieniłem... Jeśli macie alarmy instalowane w serwisach Forda, sterowane z kluczyka, to warto zmienić kod serwisowy ze standardowego na jakiś inny (może być nawet 6-cio cyfrowy). Po co ułatwiać życie złoczyńcom czyhającym na nasze Maksie... Pozdrawiam, Makos
Biały Maxio. Ostatnio edytowane przez makos ; 12-06-2009 o 10:59 |
|
|
|
|
|
#59 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Model: Tiguan II/BMW F30 Estoril Blue
Silnik: 2.0 TFSi 220 KM/335i Xdrive
Rocznik: 2016/2012
|
Powiem szczerze,że nie wiedziałem,że są jakieś kody serwisowe.
Musze przeczytać tą instrukcje i czym prędzej zmienić. Dzięki makos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#60 |
|
Zablokowany
|
dzięki makos, własnie dlatego to forum jest bezcenne. Nie miałem o tym pojęcia ale na szczęście są ludzie którzy wiedzą i tą wiedzą sie dzielą, to jest wspaniałe!!!
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|