Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-06-2009, 23:40   #41
ernestpierwszy
ford::advanced

Model: Mondeo IV - automat
Silnik: 2.0 TDCi-140KM Vmax-208 km/h
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: TIPS & TRICKS Nowe Mondeo

Cytat:
Nie mam !
Nie wiem od czego to zależy ,ale nie wszyscy mają
To jest opcja w cenniku za 400 zł. Jest standardowo montowana przy zakupie jakiegokolwiek autoalarmu fabrycznego (wg cennika).

bez samochodu
ernestpierwszy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 00:43   #42
Leonzaw

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008

Cytat:
Napisał ernestpierwszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jest opcja w cenniku za 400 zł. Jest standardowo montowana przy zakupie jakiegokolwiek autoalarmu fabrycznego (wg cennika).
hhmmm ja mam alarm zakładany u Forda ale też wydaje sie jak by nie było podwójnego ryglowania ... jakoś kiepsko mogę uwierzyż że jeżeli coś jest w opcji za 400 pln to oni tak od siebie do alarmu dokładają (no chyba ze oni myślą o jakimś tam alarmie zakładanym w belgii a my mamy alarmy montowane tu na miejscu) ...

no chyba ze jeszcze jedna opcja jest, w Mondku inaczej to wygląda niż w moim poprzednim Focusie ... tu jak nawet bym 10x razy nacisnął zamykanie to i tak nie słychać żeby coś się zmieniało (ryglowało) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 07:55   #43
Schem
ford::professional

Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994

Panowie... ale wsiądźcie do środka, albo otwórzcie okna, zamknijcie z pilota raz i sprawdźcie ręcznie, czy nie zaryglowane.
Bo znam przypadki (na przykład mój), że fabryczny alarm od razu rygluje zamki, bez załączania drugi raz.
Ja wolałem przeprogramować alarm, żeby się same drzwi zamykały po ruszeniu/włączeniu zapłonu (w mieście pożyteczna sprawa) ale za to nie ryglowało (centralka steruje alarmem i nie rozróżnia, czy jaj jestem w środku, czy nie), bo w razie potrzeby awaryjnego wyjścia z auta, musiałbym naciskać otwieranie na pilocie i dopiero łapać za klamkę.

Więc może Wam się rygluje jednak, jeśli kupiliście fabryczny alarm?

Fordy otaczają mnie
Schem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 08:33   #44
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

U mnie się nie rygluje, siedząc w środku i zamykając podwójnie pilotem lub kluczykiem lewo-prawo przy otwartej szybie ,można bez problemu otworzyć drzwi "dzynglem" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 08:40   #45
Schem
ford::professional

Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994

A pojedynczo zamykając pilotem?
Bo o to mi właśnie chodzi, że alarmy mogą od razu ryglować. Za drugim naciśnięciem odryglowuje (coś jak z czujnikami w środku auta - 1 raz uzbraja, drugi raz odłącza - zostawiasz psa w środku, to uzbrajasz alarm dwa razy).
Takie rzeczy się w alarmach programuje na różne sposoby, więc może...
A co z otwieraniem drzwi wszystkich albo tylko drzwi kierowcy? To też ustawia się albo tak, albo tak.
Ja miałem otwieranie wszystkich drzwi, a jak wymieniłem akumulator, to po podpięciu nowego, kiedy się wszystko poresetowało, okazało się, że otwiera tylko kierowcy, a dopiero za drugim naciśnięciem pozostałe.
Jeśli nie masz także tej funkcji, no to może nie masz i ryglowania...
A w ASO nie wiedzą po VINie?

Fordy otaczają mnie
Schem jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 08:43   #46
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

W ASO nie pytałem, ktoś na forum chyba może sprawdzić po VINie, pojedyńcze zamknięcie też nic nie daje , otwieranie samych drzwi kierowcy lub wszystkich działa

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 10:10   #47
kristof70
FCP member

Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 05.2009

U mnie pierwsze naciśnięcie pilota zamyka auto z podwójnym ryglowaniem, dopiero drugie odryglowuje i można np. zostawić psa w środku.
kristof70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 10:13   #48
ernestpierwszy

Model: Mondeo IV - automat
Silnik: 2.0 TDCi-140KM Vmax-208 km/h
Rocznik: 2009

Cytat:
U mnie się nie rygluje, siedząc w środku i zamykając podwójnie pilotem lub kluczykiem lewo-prawo przy otwartej szybie ,można bez problemu otworzyć drzwi "dzynglem" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prosty test. Klik na pilota i jeden raz mrugną kierunki jak klikniesz w ciągu 3 sekund drugi raz na zamknięcie to załączy się podwójne ryglowanie i kierunkowskazy migną 2 razy.
Opis w instrukcji...
Cytat:
Napisał Leonzaw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hhmmm ja mam alarm zakładany u Forda ale też wydaje sie jak by nie było podwójnego ryglowania ... jakoś kiepsko mogę uwierzyż że jeżeli coś jest w opcji za 400 pln to oni tak od siebie do alarmu dokładają (no chyba ze oni myślą o jakimś tam alarmie zakładanym w belgii a my mamy alarmy montowane tu na miejscu)
Alarm musi być fabryczny (opcja za 1200-1600-2600 zł) np. czujniki przy lampce, nie zakładany dodatkowo na miejscu u dilera. Po drugim naciśnięciu zamykania z pilota kierunki muszą mignąć 2 razy - wtedy rygluje podwójnie.

bez samochodu

Ostatnio edytowane przez ernestpierwszy ; 24-06-2009 o 10:18
ernestpierwszy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-06-2009, 13:53   #49
Leonzaw

Cytat:
Napisał ernestpierwszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prosty test. Klik na pilota i jeden raz mrugną kierunki jak klikniesz w ciągu 3 sekund drugi raz na zamknięcie to załączy się podwójne ryglowanie i kierunkowskazy migną 2 razy.
Opis w instrukcji...

Alarm musi być fabryczny (opcja za 1200-1600-2600 zł) np. czujniki przy lampce, nie zakładany dodatkowo na miejscu u dilera. Po drugim naciśnięciu zamykania z pilota kierunki muszą mignąć 2 razy - wtedy rygluje podwójnie.
dzięki ... no to już mamy jasność, większość chyba ma alarmy zakładane u dealera ale oni to robią tu na miejscu więc i nie ma ryglowania ...
Stary 24-06-2009, 13:57   #50
Leonzaw

Cytat:
Napisał czarnyy7 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam!! wcześniej napisałem ze w mondeo u mnie nie działa test po odpaleniu-otóż w MK4 odpalanych przyciskiem a nie kluczykiem po naciśnięciu przycisku OK naciskając tylko raz przycisk power można odczytać dane lecz wyglądają one trochę inaczej niż na odpalonym aucie. Mianowicie np: auto nie pokazuje ładowania przez alternator akumulatora(bo jak?) ale pokazuje nam za to stan naładowania i wiemy jak wygląda stan baterii Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Chcąc mieć test na odpalonym aucie musimy nacisnąć przycisk OK i przycisk POWER dwa razy wtedy test jest na odpalonym samochodzie no i info troszkę mamy inneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Wyjście z testu - nie trzeba wyłączać zapłonu po prostu przytrzymać przycisk OK i wróci nam wszystko do stanu normalnego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam..

no fajny bajer Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ... dziś przetestowany, zwłaszcza fajnie wygląda jak pokazuja tak szczegółową prędkość i uciekające kilometry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

no i jak zobaczyłem ile informacji tam jest to dziwię sie dlaczego w standardzie Convers+ tego nie moze pokazywać (tzn w normalnym menu a nie serwisowym)

czy ktoś z was odszyfrował co znaczą te kody które tam są pokazywane??
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk4 , tips , tricks

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania