Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-07-2009, 15:10   #91
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: dlaczego w podpisach macie bixenony

Kolego.
Jakoś łatwiej mi uwierzyć w to, że nasze "szpece" w ASO są gamoniami i nie wiedzą o co lotto w mondeo (bo sam wielokrotnie przekonałem się, że nie wiedzą o czym prawią) niż to, że na oficjalnej stronie forda w UK czy dojczlandi piszą bzdury:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
no ale pewnie to ONI nie wiedzą co piszą...
reasumując:
na pewno zmienia się wiązka światła z xenonów po włączeniu długich. na pewno mam dodatkową "zwykłą" żarówkę do długich. Nie bardzo mnie obchodzi czy ta dodatkowa żarówka świeci tylko przy dawaniu sygnału długimi czy przy ich włączeniu ale na pewno, na długich jakość i zasięg świateł którego doświadczam jest związany z xenonami.
więc przyjmując TWOJĄ definicję bixenonów, w której aby spełnić ten warunek światło generowane przez palnik, poprzez odpowiednie ustawienie przesłony czy soczewki ma dawać zarówno wiązkę świateł mijania jak i drogowych, to MAM BI-XENONY i tyle.

Ostatnio edytowane przez PAFFCIO ; 16-07-2009 o 15:16
PAFFCIO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2009, 15:12   #92
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

Cytat:
Napisał Bad-i Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czy w takim razie w twoim modelu jak zapalasz czy mrugasz dlugimi to razem ze swiatlem zoltym czy tylko xenon jak w przykladzie audi a3 z ponizszyli linkow
Powinno być tak że tylko xenonem się mruga czyli opuszcza i podnosi przesłonę, żółte długie w tym wypadku są nie potrzebne, bo po co ?
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2009, 15:20   #93
fazaxx
ford::beginner

Model: MK IV
Silnik: 2.0 TDCI chip
Rocznik: 2008

właśnie przetestowaliśmy koledze zapaliłem ksenona jak patrzył Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jest razem ze światłem żółtym
Stary 16-07-2009, 15:23   #94
fazaxx

a zapomniałem ta żółta świeci się cały czas
Stary 16-07-2009, 15:24   #95
HardMetal

Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2,0 TDCi

Dokładnie tak było. Obok ksonona jest zwykła zarówka i zapala się zarówno podczas błyśnięcia jak na stałe przy światłach drogowych. Co do samego ksenona to bije po oczach jak szalony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze mam mroczki po tym jak mi kolega zaświecił prosto w oczyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-07-2009, 15:24   #96
Bad-i

Model: Mondeo TS
Silnik: 2.5 T

Cytat:
Napisał SrebnaStrzała Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powinno być tak że tylko xenonem się mruga czyli opuszcza i podnosi przesłonę, żółte długie w tym wypadku są nie potrzebne, bo po co ?

dla mnie to tez tak powinno wygladac (wszystkie bixenony jakie do tej pory wiedzialem i sam uzywałem tak wlasnie dzialaly)
Bad-i jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2009, 15:35   #97
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

Cytat:
Napisał HardMetal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie tak było. Obok ksonona jest zwykła zarówka i zapala się zarówno podczas błyśnięcia jak na stałe przy światłach drogowych. Co do samego ksenona to bije po oczach jak szalony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze mam mroczki po tym jak mi kolega zaświecił prosto w oczyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zwykła tzn jaka ^^ w5w postojowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2009, 15:35   #98
HardMetal

Model: Mondeo MK IV
Silnik: 2,0 TDCi

No to wychodzi na to że nie wszystko widziałeś. Skoro jest tak zrobione to znaczy że musi tak być. Po co kombinować i zawracać sobie takimi pierdołami głowę?
Stary 16-07-2009, 15:35   #99
Bad-i

Model: Mondeo TS
Silnik: 2.5 T

Cytat:
Napisał HardMetal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie tak było. Obok ksonona jest zwykła zarówka i zapala się zarówno podczas błyśnięcia jak na stałe przy światłach drogowych.
no to jezeli tak jest to zwaracam honor inzynierom forda, nie sa debilami tylko mega debilami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po co miec jedna soczewke skoro mozna miec dodatkowe zrodlo swiatla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bad-i jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-07-2009, 15:37   #100
fazaxx

Ta żarówka to nie są żółte długie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie