![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-07-2009
Model: MK2
Silnik: 1.8
Rocznik: 1997
|
Witam,
Od pół roku posiadam forda mondeo z 97r, wersja 1.8 benzyna, z ABS, hamulce tarczowe. Podaję te dane bo podobno mają znaczenie w odniesieniu do mojego problemu. Przy odkręcaniu koła klucz nasadowy poszedł mi pod kątem i ukręciłem śrubę mocującą w tylnym lewym kole. Od różnych mechaników dostaję sprzeczne informacje (że trzeba wymieniać całą piastę, lub że wystarczy samą śrubę i czasem, że w ogóle nie ma części do forda) więc postanowiłem napisać tutaj. Proszę o info gdzie w Warszawie mogę to naprawić i co tak naprawdę należy zrobić w tej sytuacji. Jak narazie jeżdżę na 3 śrubach, w czasie jazdy nie czuć żeby coś było nie tak, ale domyślam się, że długo tak nie pociągnę. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-09-2008
Model: Mondeo combi /ghia/
Silnik: 1.8 TD endura
Rocznik: 1998
|
Witam.
Temat wielokrotnie wałkowany na forum! Wymianę tej szpilki można dokonać samodzielnie! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-12-2008
Model: Mondeo MkIII Ghia
Silnik: 2.0 TDDi 115KM
Rocznik: 2002
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-07-2009
Model: MK2
Silnik: 1.8
Rocznik: 1997
|
Wielkie dzięki za pomoc, pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-09-2008
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1999 Pb
Rocznik: 2010
|
U mnie kiedyś przekręciła się ta szpilka. W sklepie z częsciami samochodowymi za szpilke i nakrętke zapłaciłem 9zł. Z montażem nie było najmniejszego problemu. Wciska się szpilkę w otwór piasty i dociąga całość nakrętką.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|