Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-08-2009, 23:57   #171
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Podaj proszę dla innych jaki moduł nie chodził a jaki ruszył. Z jakich roczników i modeli wyjęte.
No i ile cie to kosztowało ?

Cytat:
Napisał Strzeszku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnośnie funkcji to w instrukcji znalazłem polecenie "Phone", ale mój moduł takiego nie rozumie pomimo podłączonego przez bluetooth telefonu. Czy jest jakaś możliwość włączenia obsługi głosowej telefonu w module?
Powiedz Pani Phone a za chwile help. W zależności od modelu telefonu mogą być potrzebne zainstalowanie programiku w telefonie. U mnie to zmieniło wiele dostępnych funkcji.........

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez glucosum ; 27-08-2009 o 00:13
glucosum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2009, 00:10   #172
Strzeszku

Imię: Łukasz
Model: Alfa Romeo
Silnik: 1,75
Rocznik: 2013

Poprawnie chodzi moduł typu RX-2C natomiast moduł typu RX-1C nie pracuje, bo to jest typ do Focusa. Wydawało mi się, że ten Focusowy będzie smigał też w mondeo, ale niestety nie.
Z mondka w którym był dobry moduł wyciągnąłem też szarą 8 pinową wtyczkę, która znajduje się*nad schowkiem. Wtyczka miała połączone piny 1 z 5 i 2 z 6, a więc inaczej niż we wtyczce z fotki tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Za moduł dałem 200zł a wtyczkę dorzucili gratis. Jeśli szukacie modułów to polecam poszukać na allegro kolesi, którzy mają całe rozbitę mondki i wystawiają bebechy, często nie wiedząc, że w środku jest moduł.
Strzeszku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2009, 12:55   #173
mzk
ford::average

Model: Mustang
Silnik: 4.0
Rocznik: 2010

Jak powiesz pani "Phone" to powinna przejść do menu telefonu i wtedy albo "Dial Number" i podajesz jej cyferki, albo "Redial" Nie wiem czemu by miało nie działać, ale w menu IDSa przy obsłudze VC są różne opcje do wyboru - na pewno jest rozgraniczenie dla modułów z USB i bez, ale może był przez chwilę jakiś moduł BT bez VC? Ale to tylko moje teoretyczne rozważania.
mzk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2009, 18:29   #174
Strzeszku

mzk ja mam moduł bt z vc, ale w poleceniach głosowych jest do wyboru tylko cd, radio i klimatyzacja. Moduł nie rozumie polecenia phone, nawet jak telefon jest podłączony przez bt.
Stary 27-08-2009, 19:01   #175
PAFFCIO
ford::professional

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał Strzeszku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mzk ja mam moduł bt z vc, ale w poleceniach głosowych jest do wyboru tylko cd, radio i klimatyzacja. Moduł nie rozumie polecenia phone, nawet jak telefon jest podłączony przez bt.
a jaki model radia masz? te najprostsze fordowskie nie mają po prostu funkcji telefonu. Ja mam Sony i po podłączeniu via BT telefonu mogę nim sterować głosowo (VC), przez panel na kierownicy via Converse + , odrębną dźwigienkę przy kierownicy oraz bezpośrednio z panelu radia.
Stary 27-08-2009, 19:04   #176
zdzislaw22

Model: monde
Silnik: 20
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał PAFFCIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a jaki model radia masz? te najprostsze fordowskie nie mają po prostu funkcji telefonu. Ja mam Sony i po podłączeniu via BT telefonu mogę nim sterować głosowo (VC), przez panel na kierownicy via Converse + , odrębną dźwigienkę przy kierownicy oraz bezpośrednio z panelu radia.
No ja mam najprostsze 6000CD w MK4 i wszystko działa dokładnie jak u ciebie ;-)
zdzislaw22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-08-2009, 19:27   #177
Strzeszku

Mam 6000CD. Trochę to dziwne, że Sony obsługuje telefon a 6000CD nie.
Stary 27-08-2009, 20:01   #178
zdzislaw22

Cytat:
Mam 6000CD. Trochę to dziwne, że Sony obsługuje telefon a 6000CD nie.
no właśnie wyżej napisałem, że 6000CD OBSŁUGUJE telefon. dokładnie tak samo jak sony. :-D
Stary 27-08-2009, 20:03   #179
Strzeszku

Cytat:
Napisał zdzislaw22 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no właśnie wyżej napisałem, że 6000CD OBSŁUGUJE telefon. dokładnie tak samo jak sony. :-D
W takim razie może jakoś da się*to zaprogramować przez komputer bo w menu radia można tylko włączyć bt.
Stary 27-08-2009, 20:25   #180
zdzislaw22

Hm.... nie wiem co u ciebie się dzieje.
Ja mam moduł RX-2C (taki jak twój) co można zobaczyć w instrukcji montażu, mam radio 6000CD i mi wszystko działa od pierwszego uruchomienia. Nic nie trzeba było konfigurować. Wszystko działa włącznie z wybieraniem numerów telefonicznych przez VC.
I działa nawet jak nie ma telefonu w pobliżu. Naciskam przycisk voice i czekam nic nie mówiąc a kobietka po dłuższej chwili mówi no speech select phone CD radio climate.

A masz sparowany ten telefon? Możesz przez niego normalnie rozmawiać?

Choć szczerze mówiąc to bym olał tą funkcję. Aby skorzystać z telefonu przez VC trzeba praktycznie zawsze podawać numer a kto by tam wszystkie spamiętał. Szybciej i wygodniej jest po prostu wybrać po nazwie przez C+
Nie wspomnę już, że kobitka jest czuła na wymowę.

Ostatnio edytowane przez zdzislaw22 ; 27-08-2009 o 20:28
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania