![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-03-2009
Model: S-Max
Silnik: TDCi 2.0
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Pozdro, Makos
|
|
|
|
#42 |
|
|
Witam!
Bardzo mi się podoba ten wątek, gdyż dotyka spraw fundamentalnych z mojego punktu widzenia. Zdolność S-maxa do przewożenia dzieci jest dla mnie sprawą krytycznie istotną. Mój wybór padł na eSia, gdyż moja rodzinka powiększy się o dwójkę małych rozrabiaków. Czy ktoś mógłby się podzielić swoimi doświadczeniami z przewożenia maluchów w trzecim rzędzie siedzeń? Byłbym wdzięczny. Wszystkie patenty dotyczące "telewizorni" będe bacznie śledził. Obecna dwójka coraz częściej nudzi się podczas dłuższych podróży. Pozdrawiam Bartek |
|
|
|
#43 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-03-2009
Silnik: 2.5 T
|
Jak dobrze rozumiem, to 4 dzieciaków będzie. Moim zdaniem to powinieneś się jednak za czymś większym rozejrzeć. Oczywiście zmieścisz się w 6 osób, ale co z bagażem ?
Poza tym jak sadzasz kogoś w 3 rzędzie, to 2 rząd musi być na maksa przesunięty do przodu, co ogranicza swobodę w 2 rzędzie. Ja np. 2 rząd mam cały czas przesunięty na maksa do tyłu, dzieciaki mają więcej przestrzeni i mogą machać nogami. Oczywiście synek raz się przejechał w 3 rzędzie, był zajarany że jechał w bagażniku. Koleżanka przy wycieczkach w 6 osób jest np. zadowolona z VW Sharan. To może warto obejrzeć Galaxy? |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-11-2008
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-06-2008
Model: S-MAX
Silnik: 2,0 TDCI 180KM 430Nm
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
|
Cytat:
A ja niestety dopiero za 2 tygodnie montuję. |
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Maciekr7 - dobrze się doliczyłeś, będzie nas szóstka. Gdzieś tak na początku roku spodziewamy się bliźniaków.
Z początku przymierzaliśmy się do Mazdy 5, Tourana oraz Verso, ale zniechęcił nas praktycznie brak bagażnika w tych autach przy rozłożonym tylnym rzędzie siedzeń. A tak właśnie będziemy jeździć. S-max jest chyba najmniejszym autem, które da radę przewieźć naszą 6. oraz zmieścić do bagażnika wózek bliźniaczy - choć to jeszcze będzie wymagało przymiarki. Nie planujemy wyjazdów pod namiot, więc bagażnik nie musi być jakiś tam specjalnie wielki. W razie, gdyby przyszła nam ochota wypoczynku nad morzem czy w górach, będziemy się pakować do boxa dachowego - mam taki, co pomieści 6 par nart biegowych, więc no problem. Zastanawiałem się nad Galaxy, bo to w zasadzie to samo, co S-max, ale z nieco większym bagażnikiem. Na codzień ten bagażnik jest mi na plaster, stąd jednak zostanę przy S-maxie. A jak się okaże za mały, to poszukam Mazdy MPV, bo ona powinna już sobie poradzić. Hit - dzięki za Twoją opinię. Ja zakładam, że moje maluchy będą jeździć w swoich fotelikach a nie tylko na poddupniku; kwestia bezpieczeństwa oraz wygody bierze górę. Ja tez mam wątpliwości, ile zostanie miejsca w 2. rzędzie siedzeń, gdy w 3. usiądą moje starsze dzieci. Zobaczymy - test bojowy S-maxa jeszcze przed nami. Pozdrawiam Bartek |
|
|
|
#49 | |
|
![]() Zarejestrowany: 03-09-2009
Model: C-MAX
Silnik: 1.6 EcoBoost 150KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-11-2008
Silnik: 2.0 TDCi
|
bchmiel - nie jestem przekonany czy wózek się zmieści zamiast jednego z dodatkowych siedzeń. A nawet jeśli - bagażnika zostanie wówczas jakieś 50-70 litrów. Coś mało na bagaże. Chyba że box...
|
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|