![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Focus [Mk2] FL
Silnik: 1.8 TDCI 138KM & 360Nm V-Tech
Rocznik: 2008
|
Ja też ma Dippa -płaskie i póki co myślę, że wartę swojej ceny, która zresztą jest niewysoka. Rozmiary mam ciut inne niż oryginały- od kierowcy mam 58cm, pasażer-48cm.
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-09-2008
Model: FF MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
|
Panowie mam do was prośbę, czy ktoś z was może wrzucić na forum fotkę jak ustawione są u niego wycieraczki w spoczynku ?. Wydaje mi się że moje coś za mocno schodzą w dół a nie mam do czego porównać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
#44 |
|
|
Dzięki, troszkę słabo widać bo zdjęcia z daleka ale na tyle ile się dopatrzyłem widzę że u mnie schodzą niżej. Prawa wchodzi końcówką na podszybie a lewa prawie je dotyka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Przydało by się Je pewnie zdjąć i przesunąć o jeden frez, ale to schodzi jak krew z nosa i chyba ręcznie mi się to nie uda. Pytanie zatem czy jest inny sposób ?. No i dlaczego się obniżyły, czyżby jakieś luzy na dźwigniach. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-04-2009
Model: c-max
Silnik: 1,6 tdci 109 KM
Rocznik: 2004
|
Cytat:
1. Poluzowuję nakrętki z góry kilka obrotów 2. Pod ramię wycieraczki na osi wkładam odpowiednio dopasowany płaski klucz i lekko podważam ramię i wtym samym czasie uderzam lekko młotkiem od góry w ośkę na której jest to ramie zamocowane. 3. Gdy już ramię odskoczy odkręcaam do końca nakrętki ...i dalej to już proste .... Przy odrobinie wprawy działa za każdym razem. warto wcześniej popryskać np wd40 lub czymś podobnym |
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
![]() Zarejestrowany: 10-04-2009
Model: c-max
Silnik: 1,6 tdci 109 KM
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#48 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-05-2008
Model: Mondeo / Focus
Silnik: 2,0 / 1,6 benzyna
Rocznik: 2011 / 2004
|
[QUOTE=voyteck79;1265079]Witam wszystkich.
Powiem wam, że pracowałem 2 lata jako inż. jakości w valeo i wiem, że wszystkie pióra dostępne w sklepach motoryzacyjnych i marketach to są odpady, które zalegają magazyny. Raz do roku przychodzi przedstawiciel hurtowni czy marketu i skupuje po cenie złomu wszystko jak leci. Motorcraft to też valeo tylko, że z odpowiednim nadrukiem. Pierwszej jakości idą na montaż do nowych aut lub do salonów samochodowych jako części zamienne. No i mam wytłumaczenie dlaczego te same wycieraczki raz wycierają b. dobrze a innym razem nadają sie do kosza (tak mam z Boshem Twin Aero). |
|
|
|
|
|
#50 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-09-2007
Model: Focus
Silnik: 1,6
Rocznik: 2008
|
w moim przypadku akurat wycieraczki z tzw. pierwszego montazu okazaly sie najwiekszym badziewiem z jakim mialem kiedykolwiek do czynienia. po kilku miesiacach (wiosna-lato) nie nadawaly sie do uzytku. nastepny komplet (zdjety z nowki czekajacej na klienta - nie chcailo sie serwisantowi robic zlecenia gwarancyjnego wiec zdjal komus) byly dokladnie takim samym szajsem. od tej pory unikam wycieraczek motorcraft.
w norauto jest promocja na wycieraczki ich wyrobu do FF II. ze 149zl (w co trudno uwierzyc) na 65 zl. jak narazie sa w porzadku. motorcrafty przy -5 stopniach przeskakiwaly po szybie jakby byly z drewna Ostatnio edytowane przez mihal ; 29-01-2010 o 09:43 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|