Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 16-12-2009, 20:29   #31
Snajper_881

Domyślnie Odp: 2.0tdci na zimnym kopci na biało.

To może być zwykła para wodna. Sam mówisz ze po czasie to ustało. U mnie to jest tego białego dymu ogroooom. Nic nie widać wyjeżdzajać z garażu. Jeżeli już szukać usterki to zacząłbym od świeć żarowych a nie wtrysków.Świece łatwo sprawdzić, są tanie. Świece w TDCi grzeją chyba 30 sekund od włączenia zapłonu a nie do osiągnięcia roboczej temp. silnika.

Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2009, 21:33   #32
MĄKA
ford::advanced

Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Świece w TDCi grzeją chyba 30 sekund od włączenia zapłonu a nie do osiągnięcia roboczej temp. silnika.
czyli objawem że grzeją słabo może być to że kontrolka gaśnie bardzo szybko, bo z tego co kojarze to powinna zgasnąć wówczas kiedy minie jak wspomiałeś około 30sec czyli wytworzona zostanie odpowiednia ilość ciepłaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy auto z niesprawnymi lub slabymi już świecami powinno mieć jakieś problemy ze startem, bo mój pali na cyknięcie?
Zastanawiający jest tez dla mnie fakt że dziś bezpośrednio po odpaleniu, nie było od razu białego dymu dopiero po około minucie może ciut więcej zaczął sie pojawiać, czym to jest spowodowaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest jakis szybki sposób na sprawdzenie świec żarowych?
MĄKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2009, 22:28   #33
PaBlLoO90

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009

Wielu z was ma problemy z wtryskami , ale kłopotem może być też uszczelka pod głowicą , gdy nie jest szczelna to silnik może spalać płyn z układu chłodzenia stąd biorą się spore kłęby białego dymu . Ale to oczywiście jedna z kilku możliwości
PaBlLoO90 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2009, 17:46   #34
CIABAH
ford::average

Imię: Adam
Model: Focus 2
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2005

no tak moze byc uszczelka pod glowica ale jezeli nie to jak juz chyba dostaniesz sie do tej uszczelki mozna ja sprawdzic jakos czy jest w dobrym stanie? bo mi sie wydaje ze trzeba w tedy juz wymienic, a co do sprawdzenia swiec domowym sposobem to bym sie przylaczyl do tego bo zarowych nie wiem jak sprawdzic czy one faktycznie tak samo grzeja, bo przy -12 stopniach i staniu 10 h na dworzu juz mi odpalil za 2 razem co mnie bardzo zdenerwowalo
CIABAH jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-12-2009, 23:24   #35
MĄKA

Imię: Tomaszek
Model: FORD S-MAX Tytanium SONY PREMIUM
Silnik: 2.0 TDCI 140KM/ 163 mapa by m.soszka
Rocznik: 2011

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dryndnąłem sobie dziś do ASO w tym temacie i na pytanie czy długość świecenia kontrolki nagrzewania świec po włączeniu zaplony świadczy o ich kondycji otrzymałem odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. że powinna świecic sie 3-4 sec i zgasnąć wtedy wszystko gra, u mnie tak jest więc obstawiam że świeczki mam ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ogólnie na moja dolegliwość zalecili to co myslalem na początku czyli wymiana termostatu
MĄKA jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2010, 14:34   #36
yohimm
ford::amateur

Model: Focus Zetec
Silnik: 1.6 tdci

a co jak dymi na biało- szaro(?) i nieważne czy zimny czy rozgrzany.... szczególnie dymi przy gazowaniu na ciepłym, to siwo za mną, aż wstyd.... na kompie nic nie wyszło... ktos pisał, że grzałki albo wtryski powinny wyjśc na kompie, ale mnie nic nie wyszło- tylko, że ja sie nie znam dlatego pytam... przebieg auta 54tys km... pewny mechanik tylko po podlączeniu do kompa, na którym nic nie wykazało, stwierdził, że albo jakiś wsiawy diesel tankuje (a to nie prawda), albo auto trzeba "prześmigać" na autostradzie, bo może poprzedni właściciel je zasyfił....więc? co to mogłoby być? musze dać je na serwiś tylko chciałabym mniej wiecej wiedzieć co to może być i jaki wydatek mnie czeka?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
yohimm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-01-2010, 04:08   #37
CIABAH
ford::average

Imię: Adam
Model: Focus 2
Silnik: 2.0 tdci

dzisiaj zaobserwowałem ze płynu chlodniczego mi ubyło;/ niby kopci na biało jak jest -20 stopni ale to chyba kazdy tak czy nie;>
CIABAH jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania