Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-01-2010, 19:54   #71
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
Domyślnie Odp: 1,8 TDCI +/- tylko dla użytkowników

hmm, ja nawet nie czekam aż lampka świec zgaśnie ,pali zawsze od "kopa" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może po prostu któraś świeca jest uwalona, miałem tak teraz z drugim samochodem(citroen xsara) na dużym mrozie to był dramat i okazało się że dwie świece uwalone ,teraz pali też od kopa tyle że trzeba poczekać aż się zagrzeją.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2010, 19:57   #72
jvc
Feel The Difference

Cytat:

Oj Miruś, ja Cię chyba jednak muszę namówić, żebyśmy kiedyś na prostej stanęli. Wtedy zobaczymy, czy ta różnica rzeczywiście jest tak olbrzymia, czy też jest to bardziej psychologiczna "przepaść" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hmm w kwietniu ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bo jak na razie nasze jazdy kończyły się góra na 80km/h Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź

Stary 19-01-2010, 20:00   #73
TiM
ford::professional

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007

To i tak nieźle, jak na "tory" którymi dysponowaliśmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wspominając o kondycji psychofizycznej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-01-2010, 20:16   #74
lewbran
ford::average

Imię: Janusz
Model: Mondeo MkIII - MkIV - jest EDGE
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał pochodyś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gratuluje odpalania! niestety, ale mój mondek nawet przy -3 nie odpala po pierwszym razie. trzeba jeszcze raz podgrzać świece. gorzej jest przy niższych temperaturach gdzie dopiero stary chwyt z "klekotów" na 2-3 machnięcia kluczykiem skutkuje odpaleniem auta. Panowie w serwisie powiedzieli, że taki widać urok auta, ale ja nadal twierdzę, że to wada, która może zakończyć się zatarciem silnika. Any clue?
U mnie nie ma kłopotów z odpaleniem na mrozie {mieszkam na północy Polski temp w nocy do -22C i zapala od 1 razu . Może paliwo masz trefne . Ja nalewam zwykły olej napędowy na Bliskiej , czasami na BP ale też bez przepłacania za Ultimat .
lewbran jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2010, 21:16   #75
keisim

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Oj Miruś, ja Cię chyba jednak muszę namówić, żebyśmy kiedyś na prostej stanęli. Wtedy zobaczymy, czy ta różnica rzeczywiście jest tak olbrzymia, czy też jest to bardziej psychologiczna "przepaść" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TiM, nie tak dawno zmierzyliśmy się z PAFFCIEM w różnych konfiguracjach - najpierw swoimi autkami, potem przesiadka, od 50km/h, od 100km/h (czy jakoś tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), Różnica była ale nieduża - gdy jechał z przodu to jego autko lekko mi odchodziło, jadąc za mną musiał lekko odpuszczać... Summa summarum stwierdziliśmy, że "na oko" różnica nie robi takiego wrażenia jak na papierze, przyjmując że u mnie jest fabryka 150KM/370Nm a u PAFFCIA wirusek 174KM/421Nm.

...że nie wspomnę o koledze z S-Max'a z ostatniego krakowskiego spotkania, który na obwodnicy szedł ze mną niemal łeb w łeb - on był na fabryce, ja miałem wtedy wirusa.

Zapewne dopiero pomiary ze stoperem w ręce wykazałyby zauważalną przewagę wirusa...
Stary 19-01-2010, 21:21   #76
TiM

A skoro nie widać różnicy... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przekomarzam się. Już mi tak zostanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-01-2010, 21:45   #77
jvc
Feel The Difference

Cykor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź

Stary 19-01-2010, 21:46   #78
keisim

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019

Dobrze, że trafiło na ten a nie na inny wątek z wirusowymi zwierzeniami... bo już byśmy od heko po głowie dostali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-01-2010, 22:02   #79
TiM

Cytat:
...więc bez chipa to nie poszaleje za bardzo
jvc ja wam w temacie o chip tuningu nie bruzdzę, ale jak widzę takie rady na ogólnym, to to jest silniejsze odemnie! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zresztą, keisim jest najlepszym przykładem, że autosugestia daje w przypadku chipa przynajmniej 50% efektu - inaczej, po tych kilku miesiącach bez, znienawidziłby swojego mondka. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-01-2010, 22:10   #80
jvc
Feel The Difference

Przecie się przesiadł na Quashqai żony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania