![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
Kolektorem się nie przejmuj jeśli zakładasz sekwencję, przy sekwencji ryzyko strzału jest znikome. Co do porcelany to nie wiem na 100% ale to chyba chodziło o prowadnice zaworów a nie gniazda. Stosuje się wtedy zabieg lubryfikacji. A wypalające się zawory? Silniki ZETEC z czarną pokrywą zaworów zamiast popychaczy hydraulicznych mają płytkową regulację luzu zaworowego i jeśli ktoś nie pilnuje sprawdzania tego luzu to ma później wypalone zawory, oczywiście gaz się do tego przyczynia ale jeśli luz jest właściwy to nie ma problemu. Wszystko co napisałem to wiadomości jakie utkwiły mi w pamięci z forum Mondeo bo tam właśnie były silniki ze srebrną (popychacze hydr.) i czarną (płytki) pokrywą zaworów. Jednak silnik 2,3 w Galaxy ma popychacze hydrauliczne i lubryfikacji nie wymaga.
|
|
|
|
#22 |
|
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
Chyba będę montować BRC (podobno nie ma się co psuć w tych instalacjachGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) - koszt ok 2900, jeszcze tylko muszę poznać parę szczegółów i poczekać na przypływ gotówki.
Dzięki za radyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
Najważniejsza rzecz to nie JAKIEJ firmy będziesz montować gaz tylko u JAKIEGO gazownika. Większość problemów z jakie ludzie mają z gazem wynika ze złego montażu albo złego doboru elementów. Zakładam oczywiście, że silnik i elektronika auta są sprawne.
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-11-2006
Model: Citroen C8
Silnik: 2.2 HDI
Rocznik: 2005
|
zgodzę się z Przemkiem, instalka dobra być musi ale najważniejszy jest zakład, który Ci to założy - i wtedy nawet najlepsza instalka nie pomoże jak ktoś sptartoli montaż :-( więc poszukaj w swojej okolicy najlepszego poleconego od innych ale zaufanych znjomych :-)
2.3 lpg dobrze znosi mam aktualnie 282kkm z czego sporo na lpg i jest git ....nie narzekam, mam dobrego speca od lpg , dodam, że instalka była montowana w warszawie a mój spec pod Zieloną Górą mi serwisuje i zero kłopotów :-) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
FCP member
![]() Imię: Marek
Model: S-Max / Octavia / Journey
Silnik: 2.0EB PS / 1.5TSI DSG / 3.6V6
Rocznik: 2010 / 2021 / 2015
|
Spokojnie, kaska na LPG będzie dopiero w 2 połowie lutego, teraz właśnie jestem na etapie wyboru instalatoraGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze raz dzięki za infoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
-=> S-Max - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Octavia - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- -=> Journey - raport 2025 - kliknij tutaj !! <=- Był: Focus, Galaxy, Mondeo. Jest: S-Max, Octavia i Journey ![]()
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|