Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Kuga

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-03-2010, 23:56   #31
emare37
Zablokowany

Model: 4 kółka
Silnik: 21KM
Rocznik: 1925
Domyślnie Odp: chip kuga napęd na przód

a jak spalanko Tomi? poszlo w gore?

emare37 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2010, 23:59   #32
heko
FCP TUNER

Imię: Grzegorz
Model: Edge
Silnik: 2.0tdci 235KM 500Nm
Rocznik: 2018

...z góry odpowiem...na pewno nieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....zazwyczaj spada...albo pozostaje na tym samym poziomie....choć każdy po chipie wciąż sprawdza nowe możliwości swego boliduGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....a to powinno zwiększyć spalanie...

https://www.facebook.com/GCSTuning
FF3 RS 2.3EB 440+KM 600NM
Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
https://www.facebook.com/GCSCARSKRAKOW
heko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2010, 07:52   #33
emare37
Zablokowany

Model: 4 kółka
Silnik: 21KM
Rocznik: 1925

heko chetnie bym to zrobil, ale auto swieże bedzie...a jak sie cos rypnie? jak widze tomi zrobil po gwarancji

tak patrzylem na linka i na tym mondeo gosc do 100 rozpedza w 9-10sek. jak przy boxie wyglada ta sprawa? czy tylko zyskuje sie wieksza predkosc a przyspieszenie na niskich biegach nie wzrasta za duzo?

Ostatnio edytowane przez emare37 ; 12-03-2010 o 08:36
emare37 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-03-2010, 08:39   #34
heko
FCP TUNER

...po pierwsze Tomi ma jeszcze gwarancję..po 2 nic się nie sypie...po3 właśnie jak masz obawy, to box jest najpewniejszy na gwarancji bo jak by coś to odpinasz i nikt nic nie widział Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ..ja na ten przykład swojego zchipowałem jak miał 3 dni i 300km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...przez cały czas jeździłem na przeglądy i zgłaszałem rożne usterki...i nikt chipa nie widział Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
Stary 12-03-2010, 19:49   #35
TomiGP
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Ford KUGA
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
Smile Odp: chip kuga napęd na przód

Cytat:
Napisał emare37 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
heko chetnie bym to zrobil, ale auto swieże bedzie...a jak sie cos rypnie? jak widze tomi zrobil po gwarancji

tak patrzylem na linka i na tym mondeo gosc do 100 rozpedza w 9-10sek. jak przy boxie wyglada ta sprawa? czy tylko zyskuje sie wieksza predkosc a przyspieszenie na niskich biegach nie wzrasta za duzo?
spalanie na razie nie wzrasta co dziwne bo jestem w fazie testów wiec Kudze deptam i deptam a do tego jest zima. Przyspieszenie tak okolo 9-9,5 na oko ale na pewno duzo lepiej niz fabryka.Co do predkosci to dzisiaj na autostradzie z Opola rozbujalem ja do 193 na malym skosie ale potem juz predkosc trzymala. W bagazniku ok. 200kg wiec to wynik fantastyczny. Gdybym jechal pusty to kto wie a i program ustawiony tylko 6-ty. Emare nie masz sie co zastanawiac ! Na dzien dzisiejszy uwazam ze chipa nie trzeba bo BOX w zupelnosci wystarczy a moze Kuga go odbiera jak chipa bo idzie jak ta lala. Nie zaluje aniani ciut. Pozdrawiam i HEKO tez. Fajnie ze mamy takiego goscia w FCP (najmocniejszym klubie w Polsce a moze i nie tylko).
TomiGP jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2010, 17:38   #36
fafel
ford::beginner

Model: FORD KUGA
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

mam pytanie tak z ciekawosci bo chyba tez zamontuje power boxa czy jest odczuwalny przyrost mocy przy ruszaniu z miejsca bo fabryczna nie jest mocarzem przy starcie i ile teraz wynosi przyspieszenie do setki przy fabrycznym ok 11 sekund a power box?
fafel jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2010, 22:19   #37
heko
FCP TUNER

Cytat:
Napisał fafel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mam pytanie tak z ciekawosci bo chyba tez zamontuje power boxa czy jest odczuwalny przyrost mocy przy ruszaniu z miejsca bo fabryczna nie jest mocarzem przy starcie i ile teraz wynosi przyspieszenie do setki przy fabrycznym ok 11 sekund a power box?
...posta wcześniej kolego TomiGP opisał Ci właśnie zachowanie Kugi na boxieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. którego wysłałem mu niedawnoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Edge 2.0tdci 235KM 500Nm
Stinger 3.3 500KM 750N
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania