![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#491 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
|
Wkurzające są te usterki w aucie, które w końcu nie kosztuje mało i nie ma dużego przebiegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i jeszcze ta niemal reguła, że "nie ma" auta zastępczego ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam nadzieję, że za często mnie podobne "przygody" nie będą spotykać, bo właśnie by ich unikać kupuje się nówkę przecież. |
|
|
|
|
|
#492 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
W menu można sterować tylko oświetleniem nastrojowym (Tak to Ford nazywa) we wnęce nad schowkiem przed pasażerem (ze 30 czerwonych diod) i przez lewarkiem (chyba 3 sztuki). Działają przy: włączonych światłach (świecą słabiej) oraz przy wyłączonym silniku razem z lampką sufitową (świecą na maksa). Przy wyłączonych światłach włączają się po zgaszeniu silnika (przy włączonych rozjaśniają się) i po odryglowaniu drzwi. Dwie diody (bursztynowe) w lampce sufitowej działają zawsze po przekręceniu stacyjki, nawet jak światła są wyłączone. Oświetlenie na nogi jest zintegrowane z lampką w podsufitce i działa jak ona - tutaj są zwykłe żarówki. Wszystko gaśnie po jakimś czasie od zamknięcia drzwi, ale tak chyba jest wszędzie. Zobacz z ciekawości, czy nie masz wiązek do żarówek podświetlających nogi. Ostatnio edytowane przez boncio ; 11-03-2010 o 21:07 |
|
|
|
|
|
|
#493 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#494 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-03-2010
Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#495 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
|
Moja też jest z maja 2009. Sprawa wyglądała tak, że gdy oddawałem auto to doradca powiedział mi, że jest taka akcja serwisowa, ale nie obejmuje mojego auta. Mimo to chce sprawdzić czy w moim samochodzie nie występuje ten problem i czy nie powoduje on dziwnego zachowania świateł. Zabrali się za sprawdzanie po jakiejś godzinie powiedziano mi, że centrala forda dopuszcza również te wadę w moim aucie (?). Auto naprawiono więc w ramach tej akcji, tak to zrozumiałem.
Więc na dobrą sprawę nie wiem dokładnie jakich wersji ta akcja dotyczy. Myślę jednak, że wszystkich fiest z danego okresu produkcji, bo każda ma funkcję "follow me home". A z tą funkcją powiązany był mój problem. |
|
|
|
|
|
#496 | ||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-05-2009
Silnik: 1.4 Benzyna
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#497 |
|
|
Kurrrteczka... Nie za dużo tych diod, lampek, podświetleń, zwłaszcza po wyłączeniu silnika ???!!! Zawsze mam jednak jakąś obawę, że za bardzo to eksploatuje akumulator i jak nagle chwycą tęgie mrozy, to trochę powera może mu zabraknąć. Choć z drugiej strony nikt z Was nie skarżył się na kłopot z zapalaniem w zimie, ale z trzeciej strony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak walnie się coś w elektryce, to lampy dają ognia przez całą noc i rano aku is dead (jak to jednemu z Was się przytrafiło) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr. |
|
|
|
|
|
#498 |
|
|
Ta lampki gasną chyba po 5 minutach jak się nie zamknie centralnego. Chyba, że akurat zawiedzie elektronika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podpytam podczas przeglądu, czy mnie też dotyczy akcja serwisowa. A tutaj coś dla Ford-fan-a Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i wersja alu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Koszt 200pln w miarę ok. Jak widać są mocowane na zaczepy. Mnie kręci podświetlana gałka zmiany biegów i podłokietnik, bo nakładki na progi za drogie. |
|
|
|
|
|
#499 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Silnik: 1.4 PB
|
Ford-fan... myślę, że za dużo się martwisz. Mimo, że to mnie aku padł z powodu elektro-usterki, mam spokojniejszy, jak mi się zdaje, sen od Ciebie ;-).
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#500 | |
|
|
Cytat:
Aleś wynalazł gadżety dla mnie fajne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy tych aluminiowych piszą, że "direct replacement", co rozumiem, jako bezpośredni czyli łatwy montaż , zamianę z dotychczasowymi , tak ? Czyli kupuję, wciskam sobie na te czarne obudowy reflektorków i jest gites ? Widzę też na tej stronce ramkę do grilla (140 juro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i inne stylizacyjne bajery, ale na te chromki do p/mgłowych się skuszę, tylko jak jest z tą łatwością montażu ? Pozdro ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| 2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|