![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
#122 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
a co myślicie o czymś takim? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
bo jak rozumiem to jest wsadzenia zamiast żarówki? taki HID + soczewka?
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
a ja po prostu mysle ze za takie szajsy dokladane powinni zabierac dowody rejestracyjne i najlepiej prawko na okres minimum 5 lat.
a) u nas nikt prawie nie ma swiatel dobrze ustawionych to z takim pseudo ksenonem bedzie zabijal wszystkich z przeciwka. b) zupelnie nikt nie obniza swiatel jak wpakuje przyczepke czy nawet 2 osoby na tyl auta efekt punkt a c) w escorcie mk7 i w scorpio mk3 swiatla sa zupelnie wystarczajace wiec mysle ze w mondku tez. Wiec jak ktos ma zle ustawione , cos z reflektorami odblaski walniete szklo mleczne to niech to zrobi naprawi ustawi. A jak ktos ma wszystko dobrze i nadal nie widzi , to niestety prawko trzeba oddac albo jezdzic tylko w dzien. |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Audi a4
Silnik: 3.0TDI
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Układ samopoziomujący i spryskiwacze będą działać jak dawniej. Zmienia się tylko układ świetlny. Pytałem na stacji diagnostycznej o to. Powiedzieli, że jeżeli nowy układ świetlny ma homologację, a auto w którym będzie montowany przystosowane jest do instalacji xenon i ma całą niezbędną automatykę, to nie ma najmniejszego problemu. |
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zablokowany
Model: fs
Silnik: 1998
Rocznik: 95
|
a ile osob doklada bixenona a ile wklada w zwykle lampy pseudo ksenony??
Tak jak Ty piszesz to tak , tylko na trasie pelno takich jepolow sie mija z pseudo xenonami swiecacymi w konary drzew i wpysk. |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
|
Cytat:
A jak z tymi soczewkami od audi?? Będzie pasować do uchwytów w reflektorze ?? Pozdr
|
|
|
|
#128 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
|
Cytat:
Pozdro Właśnie się dowiedziałem, że w Audi są dokładnie te same soczewki co w mercedesie w211 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze jedno, czy mógłby ktoś, kto ma rozebrane lampy lub dostęp do soczewek podać wymiary soczewki z mondeo, może uda się znaleźć na allegro cos co bedzie pasować bez przerabiania dekla. chodzi mi o długość od mocowań do tyłu, oraz rozstaw otworów na śruby. Ostatnio edytowane przez a_iverson ; 31-03-2010 o 11:23 Powód: , |
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
|
Dzwoniłem do gościa z allegro od tych soczewek z audi/mercedesa.
Lampy od mondeo ma w domu, więc wieczorem da mi znać czy rozstaw śrób jest taki sam. Jeśli będzie ok, to chyba się zdecyduję i podejme się przeróbki samodzielnie (wtedy też mogę pomierzyc soczewki oryginalne z mondeo). Pozdr
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|