Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 30-03-2010, 19:06   #661
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Tak tylko się rozmarzyłem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 30-03-2010, 23:10   #662
caligator
ford::average

Model: Fiesta
Silnik: 1.6 120KM
Rocznik: 2009

jakbym miał 6 biegów to bym poniżej 4 zszedłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. chociaż pewnie spalanie realne jest trochę wyższe...
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-03-2010, 12:06   #663
jwyszo
ford::beginner

Model: Fiesta Platinium X
Silnik: 1,25 82 KM
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał boncio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja ustawiłem telefon w dniu odbioru i poza jedną zwiechą (przez USB), to zawsze działa ok, więc u Ciebie dopatrywałbym się innej przyczyny. Może BT Forda nie do końca dobrze współpracuje z Twoim telefonem albo masz walnięty moduł.
Jeszcze raz telefon zniknie to wpiszę to na listę usterek.

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy nie wyłączasz przypadkiem akumulatora na noc?
Nie wyłączam .

A może nie miałem w telefonie ustawione na autoryzowane
Teraz ustawiłem .

Ostatnio edytowane przez jwyszo ; 31-03-2010 o 22:15
jwyszo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-03-2010, 12:30   #664
jwyszo

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a wogle to dzis ustanowiłem mój rekord średniego spalania 4.4 l/100km na trasie (na komputerze)... prędkość jazdy - 90 - 100... szczerze powiedziawszy to zaskoczyła mnie moja fiesta
Wynik imponujący , tylko pogratulować,pewnie ustanowiony na A4Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie jak na razie na kompie 6,1 , 6,2 - więcej w trasie niż w mieście ,a na kartce policzę jak przynajmniej 1000 km przejadę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 31-03-2010, 20:46   #665
caligator

Model: Fiesta
Silnik: 1.6 120KM
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał jwyszo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wynik imponujący , tylko pogratulować,pewnie ustanowiony na A4Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie jak na razie na kompie 6,1 , 6,2 - więcej w trasie niż w mieście ,a na kartce policzę jak przynajmniej 1000 km przejadę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zgadza się... a w drodze powrotnej uzyskałem inny wynik... nie ma się czym chwalić ale trzeba było w końcu zobaczyć co 1.6 potrafi i 200km/h dość szybko uzyskałem... mocy było jeszcze na więcej ale nie jestem samobójcąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-03-2010, 21:23   #666
jwyszo

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zgadza się... a w drodze powrotnej uzyskałem inny wynik... nie ma się czym chwalić ale trzeba było w końcu zobaczyć co 1.6 potrafi i 200km/h dość szybko uzyskałem... mocy było jeszcze na więcej ale nie jestem samobójcą
Masz szczęście że ekipa z TVN Turbo Cię nie złapała , byśmy obejrzeli w telewizji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 31-03-2010, 21:50   #667
Ford-fan

Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)

Cytat:
zgadza się... a w drodze powrotnej uzyskałem inny wynik... nie ma się czym chwalić ale trzeba było w końcu zobaczyć co 1.6 potrafi i 200km/h dość szybko uzyskałem... mocy było jeszcze na więcej ale nie jestem samobójcąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przez chwilę zbaraniałem, bo myślałem, że piszesz o dieslu, ale przeca Twoja Fi, to benzynka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jakie miałeś chwilowe spalanie przy 200 i między 200 a 150 ?

No i jak było z hałasem w kabinie przy tych prędkościach ?

Nie jechałeś jednak wtedy z jakiejś górki ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pzdr.

Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 31-03-2010 o 23:07
Ford-fan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2010, 11:06   #668
Ford-fan

Ech, wszyscy z Caligatorem na czele już chyba na święta wyjechali, bo nikt nie pisze... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to fiestowych świąt Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 02-04-2010, 15:51   #669
Ford-fan

Kurde, czytam raporty spalania naszej Fi tutaj
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
i trochę dramatyczne są dość liczne wpisy o wysokim spalaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam nadzieję, że to w dużej mierze efekty niedotartych jeszcze silników, jako że ktoś m.in. pisze, że po 4000 km spalanie spadło z ponad 8 do ok.6 l średnio.
Niektórzy pewnie też są zdziwieni, że katują pedał gazu i wychodzi im wysokie zużycie, ale ogólnie widać, że pierwszych parę tys. km lepiej jeździć spokojnie, bo autko żłopie więcej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pzdr.
PS.Caligator, odpowiedz proszę na mój post (2 posty wyżej) nt. Twego 200km/h rekordu, jak znajdziesz chwilę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki !
Stary 02-04-2010, 18:04   #670
Ford-fan

Cytat:
co do akcji serwisowej to u mnie wymieniali jakąś wiązkę świateł dziennych i wiązkę hamulca...

a wogle to dzis ustanowiłem mój rekord średniego spalaniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 4.4 l/100km na trasie (na komputerze)... prędkość jazdy - 90 - 100... szczerze powiedziawszy to zaskoczyła mnie moja fiestaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wracam jeszcze do tego Twego postu, bo ten wynik spowodował, że ostatecznie przestałem się wahać i nie zmienię mego zamówienia na 1,6 diesla używanego z 29 tys.km przebiegu z końca 2008 (też Fi oczywiście), mimo że diesle są najtańsze w spalaniu paliwa...
Pzdr.
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania