Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 01-04-2010, 18:44   #1
1nf1n1t3
ford::amateur

Model: Ford Fiesta xr2
Silnik: 1.6
Rocznik: 1985
Domyślnie 1.6 xr2 - nie odpala :(

witam! przyprowadziłem wczoraj mk2 xr2 1.6 95km do garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. silnik w miarę ogarnia, ALE... przestała palić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

1. Kopułka rozdzielacza jest nieoryginalna, prawdopodobnie jest z corsy 1.2 (BERU), aczkolwiek iskra jest na 4 kablach (do wczoraj jeszcze paliła dopóki za duży palec rozdzielacza nie roztrzaskał takiej samej kopułki - teraz jest wszystko dopasowane, nowy palec -> działa jak ta lala). Podkreślę, że kable wysokiego napięcia nie są pomylone, zapłon następuje we właściwej kolejności.

2. Trochę dziś pogrzebaliśmy i 2 razy mieliśmy taką sytuację, że w trakcie przekręcenia kluczyka do 3-ciej pozycji nic się nie działo :|. Rozrusznik nawet nie jęknął. Po jakimś czasie i sprawdzaniu czy gdzieś nie ma przebicia dawał się już odpalać.

3. Muszę załatwić klucz do świeć bo być może przyczyną są zalane świece... ale jeśli nie? No właśnie dlatego to wszystko napisałem, żeby się moi drodzy od was dowiedzieć co może być nie tak?

4. Po kręceniu rozrusznikiem i próbie odpalania czuć zapach benzyny, ale nie mogę zlokalizować wycieku :/ wiem tyle, że wali paliwem w okolicach dolotu tyle, że wtryskiwacze suche, przy pompie też sucho a z dolotu nic nie cieknie...

Mam nadzieję, że coś doradzicie bo buda tego maleństwa jest w miarę zdrowa i bardzo chciałbym doprowadzić ją do porządku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. obecnie posiada zero tuningu - tylko seria i tak zostanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi !

1nf1n1t3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2010, 19:07   #2
m_g
ford::advanced

Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
Domyślnie Odp: 1.6 xr2 - nie odpala :(

Ja tam nie wiem what up Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ale nie wiem czy nie trzeba było tematu poprawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez m_g ; 01-04-2010 o 19:43
m_g jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-04-2010, 19:34   #3
subratri
Zablokowany

Model: Galaxy Ghia
Silnik: 2,8
Rocznik: '97

a co niby nie tak z tematem?? ja nie pomoge bo moja ikserka jest berdziej zaawansowana ale gratuluje zakupu, ja jestem w trakcie odswierzania mojej i mysle na na przyszlym zlocie juz ja zaprezentuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to wszystko to ot ale jak tu nie nawiazac dyskusji z milosnikiem ikserki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawdz przewody gumowe, lewe powietrze jest powodem wiekszosci bolaczek.
subratri jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-04-2010, 00:54   #4
1nf1n1t3

Cytat:
...Ale nie wiem czy nie trzeba było tematu poprawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
może chodzi Ci o temat wątku? myślę, że jest ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeśli ktoś będzie zainteresowany mk2 to wejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał subratri Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...sprawdz przewody gumowe, lewe powietrze jest powodem wiekszosci bolaczek.
jutro znowu cały dzień w garażu więc zapewne będzie sprawdzone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 13-04-2010, 12:03   #5
JoeMix
ford::professional

Model: Fiesta Mk3 Futura
Silnik: 1118ccm 50KM
Rocznik: 1994

I ogarnąłeś temat czy nie?
Stary 14-04-2010, 11:06   #6
1nf1n1t3

narazie tylko wiem, że muszę wymienić aparat zapłonowy bo ten jakiś nieoryginalny jest :/ tylko szukam już drugi tydzień i dorwać nie mogę :/ nikt tego nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cały czas kolega próbuje przerabiać ten stary, ostatnio nawet zagadał, ale czasu nie było i zostawiliśmy to. Jak tylko wyjdzie słońce - wracamy do garażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 14-04-2010, 11:41   #7
JoeMix

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ?? Zapodaj zdjęcia tego co masz,,,
Stary 15-04-2010, 12:25   #8
1nf1n1t3

Cytat:
Napisał JoeMix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ?? Zapodaj zdjęcia tego co masz,,,
jest dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po wczorajszej grzebaninie parę wątpliwości zostało rozwianych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aparat jest od fiesty 1.1, aczkolwiek to chyba nie przeszkadza bo zakupiłem nowy palec i autko przemówiło, tylko jest problem z tym, że na wybojach spada kopułka, ale tym już dzisiaj będę się zajmował. Mam już patenty na dodatkowe zabezpieczenia i na modyfikacje starych klipsów także powinno hasać prawidłowo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

JoeMix - prawidłowy aparat do mnie ma czarną kopułkę mocowaną śrubami do aparatu - również BOSHa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wszystkiego dowiadywałem się w sklepie z częściami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-04-2010, 13:10   #9
JoeMix

A daj no zdjęcie silnika bo to śmierdzi mi tutaj, 1,6 w mk2 to było tylko CVH i ni jak nie idzie przypasować aparatu od 1,1 które jest OHV,
Aparaty BOSHa nie miały czarnych kopułek z tego co wiem miały czerwone lub niebieskie żeby można było odróżnić od czarnych motocrafta,,,
Stary 15-04-2010, 13:54   #10
1nf1n1t3

ok wieczorem wrzucę zdjęcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

-----------------------------------------

zdjęcia: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

cały czas myśleliśmy, że kopułka spada i dlatego w drobny mak idzie palec wraz z nią. wszystko zmontowaliśmy tak, żeby kopułka ani drgnęła i co się okazało? widać na zdjęciach jak wygląda... :/ (na blacie jest stara kopułka, świeżo zepsutej jeszcze nie zdjąłem) podejrzewamy, że winę za to ponosi luz na wałku, na którym osadzony jest palec (nie sprawdzaliśmy tego) wszystko ustawiliśmy tak, że paliła na "dotyk", ale wszystko poszło w uj :/

jakieś rady?

Cytat:
Aparaty BOSHa nie miały czarnych kopułek z tego co wiem miały czerwone lub niebieskie żeby można było odróżnić od czarnych motocrafta,,,
Joe masz chyba rację, możliwe, że źle koloru dojrzałem na monitorze w sklepie :/ ale na pewno ciemny niebieski :> skręcany śrubami

Ostatnio edytowane przez 1nf1n1t3 ; 15-04-2010 o 20:50
1nf1n1t3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
brak zapłonu , fiesta mk2 , xr2

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania