![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jad
Model: Galaxy MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
|
Witam szanownych ekspertów.
Przepraszam jeśli powtarzam poruszany już wcześniej na forum temat ale mimo, że szukałem, nie udało mi się znaleźć rozwiązania mojego problemu. Chciałbym jakoś unieszkodliwić poduszkę powietrzną pasażera w moim mondku z '95 roku. Dowiedziałem się już, że w tym aucie nie da się tego zrobić od tak, w jakiś przewidziany przez konstruktorów sposób ale mam nadzieję, że można to zrobić jakimś, może nie cywilizowanym ale skutecznym sposobem. Żeby nie było niedomówień- jestem gotów zrobić to nieodwracalnie czyli mogę coś przeciąć, spalić, wyrwać, najechać na słup itp. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli przy okazji będzie trzeba zepsuć poduszkę kierowcy, to również nie problem. Dziękuję za wszystkie sensowne rady. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Jeśli nie zależy Ci na poduszce kierowcy, to wybierz bezpiecznik od poduszek. Żadna z nich nie będzie działać.. Pozdr
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 26-12-2006
Model: C-Max
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2005
|
zdjac poduszke pasazera i zaterminowac odpowiednio dobranym rezystorem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
nawet nie trzeba jej doemontowac. wystarczy odpiac przewod i wstawic rezystor. jak chcesz miec on/off to montujesz po drodze przelacznik z dwoma niezaleznymi torami - na jednym torze bedzie odcinalo poduche na drugim zwieralo do rezystora (nie pamietam jak sie takie przelaczniki nazywaja)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie wiem czy diody w dobra strone dalem ale wiadomo o co chodzi. jak dasz jedna swiecaca a jedna zwykla (zener) to bedziesz mial sygnalizacje kiedy podycha jest wylaczona
Ford Mondeo Kombi 93' 1.8b+LPG -> oddał za mnie życie Saab 9-5 SportKombi Vector v6 3.0 TiD 02' -> trudna miłość ... Ford Mondeo Kombi 05'/06' 2.0 TDCi -> weryfikator cierpliwości Ostatnio edytowane przez kosteg ; 21-04-2010 o 13:40 Powód: schemat + opis |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Moje kolejne pytania- jeśli bezpiecznik, to który to jest? -a jeśli odpięcie kabli, to po co ten rezystor? Znam się na prądzie jak świnia na gwiazdach, stąd te pytania. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
bezpiecznik podam po pracy. rezystor po to by komp myslal ze poducha jest i nie zapalal kontrolki - po wyjeciu bezpiecznika kontrolka tez zaswieci.
|
|
|
#7 | |
|
|
Cytat:
A kontrolka to nie problem. Tak mi się przynajmniej teraz wydaje ale jeśli zacznie mnie kłuć w oczy, to przećwiczę sposób z kablami i rezystorem. Dzięki. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bezpiecznik nr38 w puszce w nogach kierowcy- odlaczysz i kierowce i pasazera
|
|
|
#9 |
|
|
Dziś znalazłem chwilkę by wyciągnąć bezpiecznik, kontrolka się pali więc rozumiem, że poduszka nie wystrzeli w żadnym wypadku, tak?
Przy okazji zainteresowała mnie mała wiązka kabli, która dochodzi do klapki, którą musiałem odkręcić by dostać się do bezpieczników. Co to to jest? Pytam tylko z ciekawości. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
fotke strzel bo ja nic nie odkrecam aby do bezpiecznikow sie dostac - ciagne dzyndzelek i opadaja
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|