![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-07-2008
Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017
|
zapomnij o zestawie Brembo + Ferodo , ja już jeżdżę na drugim zestawie i już zaczyna się bicie,pierwszy zestaw reklamowany z powodu bicia.
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-03-2008
Model: Mondeo MkIII kombi
Silnik: TDDi 115KM
Rocznik: 2001
|
Spotkałem się z tym, że na forach pisali o piszczeniu klocków, pyleniu, ale z biciem nie miał nikt problemów.
Po jakim przebiegu zaczęło się bicie w 1 i 2 zestawie? Jesteś pewien, że to wina tarczy? Może za bardzo je katujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-07-2008
Model: Transit Courier
Silnik: 1.5TDCi 90KM
Rocznik: 2017
|
Tak waliłem po nich młotkiem.Kolego , wystarczyło kilka hamowań na autobahnie w Niemczech z około 180km/h prawie do zera i po tarczach. No wiesz jak się jeździ tylko w niedzielę do kościoła to ten zestaw wystarczy, ale nie dla osób które robią sporo kilometrów miesięcznie szczególnie po zach.autostradach. Według mnie Brembo to kicha przereklamowana. Tarcze i klocki miałem zakładane przez autoryzowany serwis. Poszukaj dobrze to się dowiesz sporo złego na temat tych tarcz. A jak nie to kupuj , tylko później nie płacz.
|
|
|
|
|
|
#64 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-06-2008
Model: MKIII Ghia, kombi, tip-tronic Mondeo mk4 kombi powershift
Silnik: TDCI 115km - chip 140km Tdci. 163km
Rocznik: 2005. 2011.
|
Cytat:
ale dla tego kicha, że to nie odpowiedni sprzęt do mojego stylu jazdy. Średnio dwa trzy razy w tygodniu, moje mondeo ma na blacie 180- 200 a i 220bywa i jak wypadnie ostro hamować to później tarcze zaczynają bić i to brembo co kolega kupił to podobna półka jakosciowa co TRW, czyli w niedzielę do kościoła i na zakupy się nadaje, spokojny wyjazd na wakacje . Ale już trasa Poznań-Paryż w 14 h już to raczej nie ta bajka. Niestety do takiego stylu jazdy tarcze za 300 PLN nie sprawdzą się. Do jazdy o jakiej mowa tarcze to wydatek wielokrotnie większy. czyli jak ktoś jeździ 100 do 140 to raczej wszystkie tarcze w grupie cenowej oscylującej w okół 300 PLN będą OK. Natomiast przy jeździe bardzo dynamicznej, żadna z tanich tarcz się nie sprawdzi. Ramzes |
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-03-2008
Model: Mondeo MkIII kombi
Silnik: TDDi 115KM
Rocznik: 2001
|
Ramzes dziękuję za rzeczową odpowiedź, a kolego dikileiden wyczuwam ironię w twojej wypowiedzi więc sobie ją daruj.
Ja napisałem "Może za bardzo je katujesz" i zaraz obok jest emotikon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. co oznacza, że należy tę wypowiedź traktować z przymrużeniem oka. Chodziło mi właśnie o to, abyś napisał w jaki sposób jeździsz. Reasumując: tak jak mi się wydawało, do mojego stylu jazdy (a 180 to ja nie jeżdżę bo na polskich drogach się nie da) i częstotliwości (bo ostatnio wolę jeździć rowerem niż stać w korkach) zestaw Brembo+Ferodo będzie ok tym bardziej, że za rok, może dwa samochód będzie wymieniany. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#66 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-12-2008
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 EcoBoost 160PS 6 Spd
Rocznik: 2011
|
Komplet ATE Power disk z klockami ATE
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-04-2008
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Było już sto razy powiedziane, ze te najtańsze tarcze Brembo nie mają nic wspólnego z wyższymi seriami używanymi z powodzeniem w sporcie. To produkt gorszy od oryginalnych tarcz Forda co zresztą widać po cenie.
Najmniej narzekań widać na komplet ATE (najlepiej PowerDisc). Zimmermanny też powinny być niezłe. A jak komuś mało, to może zrobić, tak jak ja, swap przednich hamulców z Focusa ST225. Wtedy będzie tarcza 320x25 mm zamiast 300x24 mm i dużo większy zacisk. |
|
|
|
|
|
#68 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2007
Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003
|
a ja mam EBC i nie narzekam, komplet na wszystkie kola jakies 720zeta
|
|
|
|
#69 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-02-2010
Model: Mondeo MKIII Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002
|
Panowie - jaki zestaw polecacie na przód do max 400zł z przesyłką przy obecnych cenach? Do normalnego stylu jazdy - cykl mieszany, Czy ktoś montował zestaw Bosch'a? Dziwie się ze nie... Znalazłem taki za mniej niż 400 zł właśnie tylko dziwie się bo tarcza ma wiecej niż 5 otworów (ma 8...?) ... nie wiem teraz ile ma mieć tarcza do MK3 na przód...i czy ta pasuje...
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-04-2008
Model: -
Silnik: -