Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 23-12-2009, 11:32   #21
marctwain
ford::advanced

Model: MONDEO KOMBI AUT. ghia
Silnik: 2.0 TDCI 130@152/302@341Nm
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: drgający pasek PK 2,0 TDCI 130 KM

Niestety jak się przytrafi to ciężko wyplenić to ku....twoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Po wymianie małej dwumasy się uspokoiło (napinacz, rolka, pasek-spokój na 500km), ale nieśmiało znowu o sobie przypomina, chyba, że omamy słuchowe już mamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

marctwain jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2009, 21:26   #22
jarkmerk
ford::average

Imię: Jarek
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2002

Cytat:
Napisał grzegorz55 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam ponownie,sorki ,że tak późno ale jest sezon urlopowy...generalnie wracamy do tematu drgania paska PK, pisałem ,że wstawiliśmy koło od VW a to jest fałsz!!Sorki!!Koło pasowe alternatora, które pasuje do MK3 pochodzi od Citroena(ma też zastosowanie u fiata,lanci,peugota)nr fabryczny wg. FEBI 27836, wg. INA 535-0039-10. Na 100% pasuje rozmiarowo i jest także na 6 PK-u mnie pasek przestał drgać !!! Jak jeszcz ejakieś info. będzie potrzebne to proszę pisać!pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witaj kolego to znaczy założyłes koło pasowe alternatora od citroena konkretnie jakiego i może jakis symbol oraz jaka cena tego kompletu a jak z wymianą samemu da sie to opanować czekamy na odpowiedz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jarkmerk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2010, 19:21   #23
wojtek46gp
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: 2.0tdci

Panowie pomocy , rozlecialo sie prawie kolo pasowe od drgan paska , kupilem nowe ( zamiennik ) i drgania sa jeszcze wieksze ,w obecnej chwili jeżdze na starym kole bo pasek drga mniej ale nie wiem ile to kolo jeszcze da rade , nie chce wymieniac wszystkiego bo to sa koszty wiecie zreszta jakie, co doradzacie co zrobic zeby sei pozbyc tego okropnego drgania bo tak sie jezdzic nie da Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., doradzcie cos bo juz mam dos tego , prosze o pomoc ,z góry dziekuje
wojtek46gp jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2010, 21:16   #24
maestro06
ford::professional

Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH

niestety mam tą samą akcję... stare koło zurzyte lepiej i ciszej się sprawowało niż nowe... ale niestety albo pozostaje się przyzwyczaić albo jak masz na to fundusze to kupić inne bądź to reklamować... ja już się przyzwyczaiłem do nowego bo finanse.... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
maestro06 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-05-2010, 22:08   #25
jarkmerk

Witam wszystkich,ktos na forum opisywał jakie łożysko trzeba założyc i jakie symbole posiada, czytałem to ale nie pamietam, były nawet zdjęcia ale mam pytanie jak ktoś to sprawdzi to niech opize jak się sprawuje i czy warto to zrobic mam podobny problem z tym drgającym paskiem pozdrawiam

Fodr Mondeo 2.0 TDCI 130 km
Stary 10-05-2010, 22:11   #26
kiedrus

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał Krzys. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Coś mi się zdaje, że kupiłeś zamienniki. Szczególnie koło pasowe. Ja to już przerobiłem. Na nowym zamienniku było gorzej niż na uszkodzonym oryginale.
Zamienniki nie są dokładnie wykonywane. Pisałem o tym w którymś moim poście.
No właśnie jak się później okazało to miałem koło pasowe firmy Dayco z logo forda, czyli oryginał...problem tkwił w napinaczu...teraz wożę w bagażniku 2 rolki, koło pasowe Dayco i pasek Bosch po przebiegu 3000km...wymieniłem wszystko bo miałem już dość eksperymentowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kiedrus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2010, 18:15   #27
wojtek46gp
ford::amateur

Model: mondeo
Silnik: 2.0tdci

Panowie ,czytam to co piszecie i tak naprawde każdy z nas ma taki sam problem i każdy ma jakies swoje pomysly ale wszyscy piszemy o klopotach , jesli którys z was rozwiazal problem definitywnie i jiz przejezdzil jakis dystans i usterka sie nie powtarza to prosze o kontakt ,bo mi juz brakolo pomysłów na usuniecie tej usterki . podam adres poczty [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] prosze pomóżcie to juz mi rece opadaja .pozdrawiam serdecznie i dziekuje
wojtek46gp jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-05-2010, 19:30   #28
dartro

Model: Mondeo Ghia Fiesta MK7
Silnik: 2.0 TDCI 130km 1,25 82km
Rocznik: 2003 2014

Witam . Pisałem już na forum jak rozwiazałem problem drgajacego paska .
Napiszę jeszcze raz bo u mnie ta modyfikacja daje radę , zrobiłem ponad 20ttkm i jest ok.
Zastosowałem kółko pasowe alternatora ze sprzęgiełkiem od silnika 2.0 benzyna , pasuje idealnie bo musi , to jest ten sam alternator co w tdci . Od tamtej pory cisza spokój .
dartro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-05-2010, 17:15   #29
jarkmerk

Cytat:
Napisał dartro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam . Pisałem już na forum jak rozwiazałem problem drgajacego paska .
Napiszę jeszcze raz bo u mnie ta modyfikacja daje radę , zrobiłem ponad 20ttkm i jest ok.
Zastosowałem kółko pasowe alternatora ze sprzęgiełkiem od silnika 2.0 benzyna , pasuje idealnie bo musi , to jest ten sam alternator co w tdci . Od tamtej pory cisza spokój .
Witaj to znaczy kółko pasowe alternatora ze sprzęgiełkiem od silnika 2.0benzyna pasuje do alterntora 2.0 tdci a gdzie kupiłes i jaki koszt tego kółka i czy sam to wymieniałes,pozrawiam jarkmerkGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ford Mondeo 2.0 TDCI 130 KM
Stary 12-05-2010, 19:09   #30
dartro

Model: Mondeo Ghia Fiesta MK7
Silnik: 2.0 TDCI 130km 1,25 82km
Rocznik: 2003 2014

Kupiłem używany alternator wraz z kółkiem z anglika za 200zł . Wymieniał mechanik .
dartro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania