![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2001
|
Witam chciałbym kupić felgi aluminiowe do mojego Mondeo MK3 2001 1.8 benzyna. Czy jest to bezpieczne kupowanie? Zeby potem nie okazało się ze będzie coś obcierało.
Oto felgi które mnie interesują : [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ROZMIAR: 16" ROZSTAW: 5X108 SZEROKOŚĆ: 7" ET: 40 - o co chodzi z tym ET??? Może zaproponujecie coś fajnego i sprawdzonego do mojej Mondzi Ostatnio edytowane przez jpiotr43 ; 30-05-2010 o 12:28 Powód: zmiana innej aukcji |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
z et chodzi o to żeby za bardzo nie wystawały na zewnątrz bo będą obcierały o błotniki albo do wewnątrz żeby nie obcierały o nadkole lub sprężynę amortyzatora (wewnętrzny bok opony) lub przy skręcie maksymalnym przednich kół. bezpieczne et 40-50 przy 7 calach może być nawet 35.
felg nowych do 1300 zł jest cała masa na allegro więc zaraz się nie opędzisz od propozycji tego co kolegom się podoba i w/g nich pasuje do mondeo. ja osobiście nie lubię felg na dwa rozstawy śrub ale o gustach się nie dyskutuje. z tego co wcześniej wyczytałem, większość preferuje do mk3 felgi 5-cio ramienne. musisz liczyć się również z tym że felgi w tej cenie to w większości "chińszczyzna" która lubi się giąć. może pomyśl o używanych oryginalnych felgach fordowskich bo producentem dla forda jest ronal więc jakość i wytrzymałość. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2001