Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-07-2010, 11:31   #941
jery13
ford::average

Model: Fiesta MK 7
Silnik: 1,25 82KM
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A opisowo to kosteczka wielkości 2 cm x 1 cm grubości 0,5 cm ze złaczką....
U mnie coś takiego jest , koło zamka klapy , ale oprócz tego idzie wiązka przewodów do samego zamka .

jery13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-07-2010, 11:34   #942
glucosum
ford::advanced

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał jery13 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie coś takiego jest , koło zamka klapy , ale oprócz tego idzie wiązka przewodów do samego zamka .
Salonowy czy sprowadzany?
Jeśli sprowadzany i ew. naprawiany to 99% miałeś alarm fabryczny (ja zresztą też miałem w starej fieście ale ktoś go wyautował + do każdego zamka szła dodatkowa wiązka do czujników zamknięcia)
Trzeba by było zgłębić temat głębiej. Podaj mi na PW vin a wieczorem ci sprawdzę....
Stary 02-07-2010, 11:35   #943
glucosum

Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007

Powiem więcej ja nawet taki czujnik gdzieś mam......
Stary 02-07-2010, 11:47   #944
jery13

Model: Fiesta MK 7
Silnik: 1,25 82KM

Cytat:
Napisał glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Salonowy czy sprowadzany?
Salonowy , dlatego czekam do pierwszego przeglądu , żeby mi zrobili porządek z tym alarmem , bo nie chce mi się z tym specjalnie jechać .
jery13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-07-2010, 19:16   #945
mancat

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał befka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam wszystkich !!!!!!!
mam do Was pytanie w przyszlym tygodniu odbieram swoja Fieste z salonu i nie weim czy przed odbiorem i zaplata moge od ASo zadac zeby mi pokazali pokazali co dane auto posiada na wyposazeniu za pomoca numeru vin . Za odpowiedz z gory dziekuje . pozdrawiam befka27
Nie musisz żądać wystarczy poprosić. W zasadzie to obowiązek sprzedawcy, powinien pokazać, że auto ma wszystko co mieć powinno. Co do potwierdzenia przy pomocy nr vin to jest to jeden ze sposobów. Mnie sprzedawca dzień przed wpłatą kasy pokazał wszystko w aucie, nie mógł jedynie znaleźć informacji o kurtynach powietrznych, bo to była pierwsza u nich fiesta z kurtynami. Wspólnymi siłami znaleźliśmy odpowiednie znaczki. Ja żałuję, że nie porównałem cennika wg. którego konfigurowałem auto z vinem właśnie. Do dziś nie wiem czy moje auto ma awaryjne wspomaganie siły hamowania (EBA).

Ostatnio edytowane przez mancat ; 02-07-2010 o 19:22
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-07-2010, 15:46   #946
befka
ford::beginner

Model: Ford Fiesta Gold X
Silnik: 1,25 benzyna 82 KM Gold

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie musisz żądać wystarczy poprosić. W zasadzie to obowiązek sprzedawcy, powinien pokazać, że auto ma wszystko co mieć powinno. Co do potwierdzenia przy pomocy nr vin to jest to jeden ze sposobów. Mnie sprzedawca dzień przed wpłatą kasy pokazał wszystko w aucie, nie mógł jedynie znaleźć informacji o kurtynach powietrznych, bo to była pierwsza u nich fiesta z kurtynami. Wspólnymi siłami znaleźliśmy odpowiednie znaczki. Ja żałuję, że nie porównałem cennika wg. którego konfigurowałem auto z vinem właśnie. Do dziś nie wiem czy moje auto ma awaryjne wspomaganie siły hamowania (EBA).
Hejka wielkie dzięki za informacje . Umowiłam sie ze sprzedawca ze przed wplata pieniazkow pokaze mi samochod zeby go ogladnac i wtedy go popytam czy samochod ma to co powinien miec. Moze dla kogos sa to bzdury ale jest to moj pierwszy samochod z salonu i jak to " baba " zbytnio sie nie jak to wygladam ale dzieki waszej pomocy coraz wiecej wiem. Oby z autem bylo wszytko ok , zeby mialo to co powinno miec i nie bylo " po przerobkach drobnych lakierniczych " bo teraz sie takie rzeczy dzieja i czloweik sie naslucha ze juz nie wei co mysle ..... :-)))

A czy jak sproboujesz rozkodowac VIn to nie pokaze czy ma EBa czy nie ????
Pozdriowinka
befka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-07-2010, 18:04   #947
mancat

Silnik: 1.4 PB

Pokazuje, że nie ma. Mimo, że w katalogu napisane było, że ma mieć (każda wersja fiesty). Ale przy nagłym hamowaniu włączają się światła awaryjne, co mogłoby być powiązane z eba. Mimo to zakładam, że nie mam.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-07-2010, 17:25   #948
Creeper

a ja na złość teściowej która nie lubi fordów i samochodów 3drzwiowych kupiłem żonie Fiestę Sport 1,6 120KM na 16" ;-) oczywiście wściekły zielony. Za dwa tygodnie odbieram ;-) i jestem ciekawy reakcji rodziny. hihi. nie ma to jak sobie poprawić humor.

na jeździe próbnej też dostałem 1,6. autko trzyma się fantastycznie drogi.

Sprzedam nowy bagażnik Thula z belkami na Mondeo MK4 sedan/liftback
Zainteresowanych proszę na PRV. Cena ;-) atrakcyjna
w skład zestawu wchodzą:
4 stopy, 4 wkładki do mondeo, 2 belki
Creeper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-07-2010, 22:34   #949
Zuuczek

Silnik: 1.4 A4

Cytat:
Napisał befka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pokazuje, że nie ma. Mimo, że w katalogu napisane było, że ma mieć (każda wersja fiesty). Ale przy nagłym hamowaniu włączają się światła awaryjne, co mogłoby być powiązane z eba. Mimo to zakładam, że nie mam.
EBA z ESP i TCS kryja sie pod nazwa IVD. Pozdekodowaniu VIN powinna byc pozycje IVD/TCS/ABS.
Zuuczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-07-2010, 22:38   #950
Zuuczek

Silnik: 1.4 A4

Zastanawia mnie natomiast lampka w zaglowku wymieniona na liscie wyposazenia... Ma ktos moze pomysl, co to takiego?
Zuuczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania