![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: GALAXY
Silnik: 2.0 gaz
Rocznik: 1996
|
witam wszystkich użytkowników. jestem tutaj "nowy". właśnie kupiłem sobie forda galaxy 98r 2,8 benz+gaz w automacie. i jest w nim kilka drobiazgów za które nie wiem jak sie zabrac. po pierwsze to właśnie elektryczne szyby. jest tak gdy auto jest zamknięte i otwieram tylnią klapę bagażnika to otwierają sie obie szyby przednie. czasem troche czasem całe. co to może być
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-03-2009
Model: FORD GALAXY
Silnik: 1,9 TDI ASZ
Rocznik: 2003
|
Prawdobodobnie modół komfortu ,jest zlokalizowany pod siedzeniem kierowcy przyczyną może być zawilgocenie
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 11-07-2006
Model: VW SHARAN
Silnik: 1.9tdi 110KM
Rocznik: 1999
|
sprawdź też wiązki co ida z klapy do samochodu - na tych łączeniach elastycznych
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Piotr
Model: GALAXY
Silnik: 2.0 gaz
Rocznik: 1996
|
panowie bardzo dziekuje sprawdziłem wiązke , strasznie pokiereszowana aale połatałem wszystkie kable i dalej to samo. ale chyba znalazłem odpowiedz. za długo przetrzymywałem kluczyk otwierając klape i wtedy sie szyby otwieraja. chyba raczej tak ma byc bo w drzwiach od kierowcy jest tak samo. dobrze mysłe? pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: Ford Galaxy MK2
Silnik: 2.3 noPb
Rocznik: 2001
|
Dobrze - tak ma być. Dodatkowo, jak zostawisz elektryczne szyby opuszczone, to przy zamykaniu kluczykiem (jak przytrzymasz kluczyk w pozycji zamykanie) wszystko elektryczne, co otwarte (szyby, szyber) zostanie zamknięte.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-12-2005
|
Witam mam taki sam problem z tym że u mnie szyby otwierają się do połowy przy otwieraniu drzwi z pilota przy zamykaniu pilotem analogicznie zamykają się szyby i tu rodzi się mały problemik nie zostawisdz za diabła uchylonych szyb a porobiło się tak po pobycie przez chwile 4 latka w aucie za kierownicą cosik napstrykał, niepowiem funkcja fajna na lato a co zimą jak szybki przymarzną a człowiek rano chce do auta. Jak to wyłączyć? Myślałem że odpięcie aku coś zmieni ale nic nie dało.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| centralny zamek , elektryczne szyby |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|