![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-04-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2
Rocznik: 2003
|
Witam posiadam Forda MKIII kombi 2.0 TDCI mam taką przypadłość, przekręcam kluczyk w pozycje 1 czekam aż zgasną kontrolki, przekręcam w pozycje II i nic się nie dzieje zero reakcji, trzymam kluczyk w pozycji II czekam ze 3 lub 4 sekundy dopiero zaczyna kręcić rozrusznik, czy ktoś miał już tak dolegliwość proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#2 |
|
F1 fan
![]() Imię: Wojtek
Model: Edge ST
Silnik: 2.7 na dwóch turbinach 335 KM
Rocznik: 2019
|
To raczej ,,nienormalny,, objaw, może coś tam gdzieś nie styka w elektryce..?
Nie spotkałem takiego zjawiska jeszcze.....
|
|
|
#3 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-04-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2
Rocznik: 2003
|
No właśnie nie normalny bo na forum nie spotkałem się z podobnym objawem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Dla mnie to jakiś problem z komunikacją, musi być jakieś zadanie w toku które opóźnia zapłon. Może to być zarówno np immobilizer jak i któryś z czujników.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-05-2004
Model: Mondeo MKIII kombi
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: XI 2003
|
Przy okazji czy ktoś wie jak to faktycznie jest z grzaniem świec ? czy ono przypadkiem nie jest sterowanie w zależności od temp powietrza i silnika ?
W instrukcji jest napisane: "Jeśli zapali się lampka kontrolna świecy żarowej, poczekaj, aż lampka zgaśnie przed rozpoczęciem uruchamiania silnika." |
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
czy się czeka na zgaśnięcie kontrolki czy nie to świece grzeją przez 30 sekund nawet po uruchomieniu (wystarczy zmierzyć napięcie na zasilaniu świec). w zależności od temperatury kontrolka się świeci dłużej lub krócej ale raczej nikt nie wie czy jest i jaka jest zależność pomiędzy temp powietrza i silnika
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|