![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Mondeo Turnier :)
Silnik: 1,8D Endura DE
Rocznik: 2000r
|
To że się grzeje to jedno, ale ten spadek mocy nigdy wcześniej nie miał miejsca nawet jeśli padła uszczelka pod głowica (chyba teraz też uszczelka popuszcza i dlatego się grzeje).
i głównie o to mi chodzi. A ja nadal nie wiem kiedy się zdenerwowałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale może nie zauważyłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo Mk2
Silnik: 1.8 TD ENDURA-DE
Rocznik: 2000
|
Chodziło mi o to, że może grzanie się i spadek są ze sobą powiązane.
Dwie rzeczy: Vmax=140kmph. Pamiętam, kiedy u mnie padała turbina - od 100kmph było coraz ciężej przyspieszać, 120-140 właśnie była prędkością maksymalną z górki. Piszesz też, że turbina dmucha jak trzeba - na jakiej podstawie tak stwierdzasz? A drugie: ogólnie wydaje mi się, że spadek mocy to albo brak powietrza albo brak paliwka. Kolega ostatnio pisał o powoli rozszczelniającej się pompie Lucasa, objawy tym silniejsze im mocniej nagrzany silnik. I ponoć "ten typ tak ma" z wiekiem, że coraz słabiej podaje - a kiedy obudowa pompy delikatnie się powiększa przy gorącym silniku to ciśnienie na wtrysku już nie. Można to sprawdzić polewając wężem pompę wtryskową - jeśli jest lepiej to właśnie to. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
|
Sprężarkę sprawdzałem na "rękę" czyli jak auto nagrzało i było słabe to naciskając kolanko przy intrkulerze i przygazowałem to ciśnienie wypychało mi palec więc jest ok jak myślę.
A z ta pompą brzmi sensownie i paten ze schładzaniem jest ciekawy- sprubuje. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
|
Cytat:
Daj znać jak coś odkryjesz, przyda się innym userom co Mondki im słabną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
|
No pany nowy objaw (jako że autem cały czas jeżdżę) który raczej potwierdza pompę.
Jak stoję pod górę(silnikiem w górę) to mi się zapowietrza pompa - dodam iż chwilowo zastąpiłem oryginalny filtr innym(na czas "testów") bo z oryginalnym puszczał bańki. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
Nie podgrzewacz jest dalej w układzie.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
|
Ale bąbelków nie ma w wężyku dochodzącym do pompy?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|