Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 29-07-2010, 21:20   #991
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał zesiu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)nawet ten sam dealer w jednym ze swoich salonów ma taniej niż w drugim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dokładnie, też mnie to zaskoczyło. Na pewno sam sprzedawca też ma duży wpływ na cenę.

mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2010, 14:37   #992
befka
ford::beginner

Model: Ford Fiesta Gold X
Silnik: 1,25 benzyna 82 KM Gold
Rocznik: 2010
Smile Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdzieś czytałem żę w początkowych modelach były tam schowki ale szybko je wycofali bo przez położenie, często się same otwierały co stwarzało problemy i narzekania klientów...

co do spalania to ja jestem całkiem zadowolony... ostatnio na wakacje jechałem i na trasie 400km miałem średnie spalanie na poziomie 6,5l (jazda nawet spokojna, pełny bagażnik + 1 pasażer i 2 koty)Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a wczoraj zrobiłem traskę 250km i średnie miałem na komputerze 5,4l (125km zwykłej drogi przy średniej 90km/h + 125km autostrady przy prędkości 100 - 110km/h)
Witam wszystkich !!!!
Po pierwszej dluzszej przejazdzce moja Fiesta pragne podzielic sie moimi spostrzezeniami . przejchalam fiesta 1300 km ostatnia trasa to 700km 3 osoby plus full bagaz , fiesta pokazuje ze spalila 6,4 /100km ( jazda zarowno austostrada jak i w korkach 10km/h :-( ) Jestem zakoczona bo myslalam ze bedzie wiecej. Predkosc srednio 90 km na autostradzie 110-130 km .

Jednak zauwazylam pewien mamkament przy wlaczonych wucieraczkach na maxa i jezdzie okolo 100km/h duza wycieraczka na dole szyby tzn guma nie idzie plynnie tylko tak stopniowo ni wiem czy to wina predkosci czy tak ma byc czy poprostu z piorem cos jest . za info na ten temat z gory dzieki .
Pozdrawiam milego dnia . :-)
befka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2010, 15:04   #993
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB

Zazwyczaj takie objawy świadczą o zużyciu pióra, ale Ty masz nowe auto więc nie przejmuj się. Jeśli wycieraczka nie pozostawia smug lub niewytartych miejsc to jest to raczej objaw pewnie powiązany z prędkością może ilością wody. Mnie czasem coś takiego się zdarza gdy na myjni nałożą środek woskujący na szybę. Spróbuj ewentualnie dobrze wytrzeć pióro wilgotną szmatką.
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2010, 15:19   #994
befka

Model: Ford Fiesta Gold X
Silnik: 1,25 benzyna 82 KM Gold
Smile Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Dzięki za szybka odpowiedz i wskazowki kotre w najblizszym czasie zastosuje :-)
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 15-08-2010 o 19:35
befka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-08-2010, 21:59   #995
ineees
ford::amateur

Model: ford fiesta
Silnik: 1.4

Witam wszystkich! Jestem nowa,Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. można pokusić się o stwierdzenie, że zielona...mam zarezerwowaną fiestę mk7, 2010 (tzn. wpłaciłam zaliczkę) wersja trend, 5d, metalik, pakiet silver x plus, 1.4 (96 KM), całe zamówienie odbyło się telefonicznie i gościa ani salonu nie widziałam...euro car kraków a ja z rz-owa jestem
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
wybrane auto jest z oferty samochody nowe "dostępne od ręki", więc prawie 3 tys. mam zaoszczędzone, wszystko mi w tej wersji pasuje...do odebrania ma być już w środę - czwartek, bo w będą je ściągać z Dąbrowy Górniczej...i się martwię teraz co to będzie...???
nie mam numeru vin, nie wiem jak odbywa się rejestracja, we wstępnej umowie sprzedaży w punkcie ilość drzwi mam napisane:5door SEDAN a to przecież jest Hatchback, sprzedawca mówi, że tak ma być..??!!
Czy ktoś mi może powiedzieć jak odbywa się taki odbiór auta, tylko zaliczkę wpłaciłam...a jeśli to jest wadliwy model i dlatego jest ten rabat??
co o tym myślicie? proszę powiedzcie...bo już po nocy spać nie mogę...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dajcie mi jakieś wskazówki albo rady...
pozdr. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z góry dziękuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ineees jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2010, 18:04   #996
Kamill

Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM

Przed odbiorem auta masz teoretycznie prawo a praktycznie obowiązek sprawdzić cały samochód oraz przejechać się nim.

Rejestracja odbywa się tak, że dealer daje Ci papiery na samochód, idziesz z tym do Urzędu Miasta gdzie jesteś zameldowana i dostajesz tablice oraz tymczasowy dowód rejestracyjny (oczywiście za odpowiednią opłatą). Przynajmniej tak było pół roku temu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Numer VIN się przyda, dzięki niemu sprawdzisz czy wyposażenie się zgadza.

Ogólnie rzecz biorąc, nie ma się czym martwić. Sprawdź wszystko przed odbiorem, bo masz prawo nie odebrać samochodu jeśli coś się nie zgadza (braki w wyposażeniu, wadliwe elementy, źle spasowane nadwozie/wnętrze, dziwne dźwięki podczas jazdy itp.).

Przy okazji, czy zauważyliście że termometr jest bardzo wrażliwy na temperaturę silnika? Ostatnio podczas korku na autostradzie temperatura podskoczyła o ponad 10 stopni.
Kamill jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2010, 22:49   #997
ineees

Dziękuję za info...ale muszę zmartwić bo mam jeszcze masę pytań, mam nadzieje, że ktoś na nie odpowie... trochę mniej się zamartwiam ale jednak zamartwiam...a o to i one (te zmartwieniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.):
1. jak będzie później z serwisowaniem, usterkami (oby ich nie było), przeglądami, przypomnę ze z rz-wie mieszkam, a zamierzam kupić autko w krakowie...czy będę musiała specjalnie tam jechać, co ze zniżkami?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. jak jest z tym US, muszę tam iść po 14 dniach od zakupu?? i jeszcze podatek płacić??
3. czy tak naprawdę ten model co mam zarezerwowany ze "stoku" jest dobrym wyborem, (1.4, 2010, metalik, gratis pakiet silver plus, i jeszcze zamówiłam nakrętki kół z blokadą zabezpieczającą, 5d, wersja trend), czy może powinnam kupić bez tego rabatu u siebie i odczekać te 3 miechy, i 3 tys.dołożyć, bo tyle ten rabat wynosi - czy ja w ogóle dobrze robię???!!! jak myślicie...
4. co powinni mi dać gratis, w opcji: montowane przez sprzedawcę (dealera)?? bo przecież zawsze dają gratisy
5. chlapacze tylne czy w mojej wersji będą potrzebne?? bo będę miała prawdopodobnie tylko przednie, czy to nie aby za duża oszczędność czy jak to nazwać??
6. i czy ktoś wie, jak jest tapicerka materiałowa Ecrim Syracuse, (jakaś podobno szara), to jak może kokpit wyglądać?? też będzie szary czy czarny?? czy to od tapicerki nie zależy?? będą te srebrne obwódki??

sorrki, że takie banalne pytania zadaję ale jest mi to potrzebne, bo ostatnio tylko tymi pytaniami żyję...i uzyskiwaniem na nie odpowiedzi...
pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-08-2010, 23:40   #998
Kruszon91
ford::average

Model: Ford Fiesta
Silnik: 1,25 82KM

Co do chlapaczy to bedzie przód i tył skoro tak zamówilas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tez mi mówili ze beda tylko z przodu ale mam przód i tył, co do gratisów to rzeczy podstawowoe dywaniki tudzież nakładki na progi, a co do tej tapiecerki to bedzie taki bardzo bardzo blady szary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kruszon91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2010, 12:35   #999
ineees

Domyślnie

a co to są te nakładki na progi?? w moim modelu się przydadzą??:

już wiem...czasami wystarczy poszukać odp. w necie..ehhh, czyli są albo plastikowe, albo chromowane...

mam jeszcze pytanie z tym numerem vin, czyli numer nadwozia czy podwozia, czy to od marki zależy itd.

ford to jest marka amerykańska czy niemiecka, bo z różnymi opiniami się spotkałam

aha i jeszcze czy ktoś dostał to gratisów opony zimowe??

Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 17-08-2010 o 12:38 Powód: Regulamin §21
Stary 17-08-2010, 12:38   #1000
Kamill

Model: Fiesta Titanium
Silnik: 1.4 96KM

Ford to marka amerykańska. Fiesta jest produkowana albo w Niemczech albo w Czechach.

Ja dostałem gratis opony zimowe, ale kupowałem rocznik 09 w styczniu.
Kamill jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania