![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: marcin
Model: mondeo
Silnik: 2.o 16v
Rocznik: 1997
|
Witam wszystkich serdecznie.!
Proszę o poradę..: mam Mondeo MK2 z 1997r. Dzisiaj po odpaleniu auta zapalił mi się pomarańczowy klucz na tym małym wyświetlaczu koło deski rozdrzielczej. Dodam,że z autem jest wszystko oki,przynajmniej mam taką nadzieję..! pozdrawiam i liczę na podpowiedżi,bo jestem zaniepokojony.. Z góry dziękuję ! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-10-2009
Model: MONDEO estate
Silnik: 1.8 tdci titanium x
Rocznik: 2009
|
to tylko pora na przejazdzke do serwisuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)kluczyk ten pojawia sie po przejechaniu 10 tys km .informuje nas o wymianie plynow np,lub innych drobiazgow.mozna go zresetowac,p stronie pasazara za schowkiem jest maly przycisk plastikowy z ikona klucza,przytrzymaj go pare sekund i zniknie na konsoli.tylko kluczyk przekrec do zaplonu.
|
|
|
#3 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-05-2010
Model: mondeo mk2 ghia
Silnik: 1.8 KAT + gaz
Rocznik: 1999
|
resetować go można czymś ostrym (np rozwiniętym spinaczem biurowym) - obok tej świecącej ikonki powinna być dziurka. Wciskasz i chwilę przytrzymujesz (aż zgaśnie).
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-11-2009
Model: Mondeo mk5 vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190 KM
Rocznik: 2022
|
ale oczywiście kasujemy na odpalonym zapłonie. i lepiej weź np cyrkiel, albo inne ostro zakończone urządzenie. dokładna instrukcja z tym zapłonem jest na forum. użyj szukajki. a ten klucz o ile się nie mylę to przypomina o wymianie oleju, i poczekaj do wymiany, wtedy skasuj i jak licznik nastuka 15 tysi, zapali sie klucz, to wymień wtedy oleum
|
|
|
#6 |
|
ford::amateur
![]() Imię: marcin
Model: mondeo
Silnik: 2.o 16v
Rocznik: 1997
|
dzięki Panowie, porostu pchałem za grube!!! (każdy facet chcę wsadzić jak najgrubsze!!!) ha,ha
POZDRAWIAM !!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|