Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 09-11-2008, 17:47   #71
dempsej
ford::professional

Model: Ford Mondeo MKI
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 1995
Domyślnie Re: [MK2] 1.8 TD Nierówna praca ( przerywanie )na zimnym silniku

Witam,
faktycznie słuszna uwaga nie czytałem strony z tej aukcji "O mnie" Już naskrobałem maila do sprzedawcy jak to jest w końcu z tą gwarancją ale to już poprostu z ciekawości ciekawe co odpiszą i czy zmienią treść strony "O mnie". Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba jednak nie będę żałował tych 90,- dołożę i kupie w firmie PAUL przynajmniej z gwarancją.

Stary 09-11-2008, 19:25   #72
noex
ford::amateur

na stronie ford.sklep.pl jest z tymi bolcami (z zolta obwodka), napisz jaka sprawa sie rozwinie, bo ja rowniez stoje w kolejce do zakupu tego elektrozaworuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
noex jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-11-2008, 17:44   #73
dempsej

Witam,
ze względu, że nie mam czasu jechać do mechanika mam pytanie czy jestem w stanie sam wymienić ten elektrozawór czy coś można uszkodzić i jeszcze czy ma znaczenie jak podłącza się kabelki z tego elektrozaworu do pinów w kostce?
Bardzo proszę o pomoc!
Stary 27-11-2008, 20:22   #74
elmo_mc
ford::advanced

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Wymiana elektrozaworu nie jest skomplikowana, a podłączenie kabli nie ma znaczenia. Nie dawno przerabiałem ten zabieg :fcp2
Tu masz opisaną wymianę krok po kroku:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
elmo_mc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-11-2008, 00:04   #75
dempsej

elmo_mc wielkie dzięki za linka :fcp29 a powiedz jeszcze jak się sprawuje Twoje autko po wymianie tego elektrozaworu? Wcześniej pisałeś, że problem zniknął pali na dotyk i nie rzuca silnikiem a jak jest teraz po dłuższym czasie no i przy niższych temperaturach?

Pozdrawiam
Stary 28-11-2008, 14:46   #76
elmo_mc
ford::advanced

Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Autko sprawuje sie super, rano bez znaczenia jak jest temperatura pali na dotyk i chodzi równiutko :fcp1
elmo_mc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-12-2008, 20:47   #77
dempsej

Wymieniłem dzisiaj ten nieszczęsny elektrozawór i przed chwilą zrobiłem próbę autko stało cały dzień pod domem i powiem, że już dawno tak pięknie nie palił tzn. obroty po odpaleniu równiuteńkie (skończyła się nierówna praca chwile po odpaleniu) dymka chyba tez mniej puścił (chyba bo już ciemno i nie bardzo widziałem. Jutro rano próba generalna. Autko ogólnie w końcu sprawuje się wyśmienicie. Dzięki wielkie szczególnie dla elmo_mc :fcp1

PS. do instrukcji którą linka podał mi elmo_mc wnoszę malutka zmianę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tj. sitko te na końcu malutkie nie kleiłem na minimalna ilość oleju tylko zanim wkręciłem zawór włożyłem w otwórz w pompie to sitko ułożyłem tak jak powinno być w ten sposób odpada obawa, że w trakcie wkręcania zaworu sitko zostanie zgniecione Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
Stary 09-01-2009, 17:47   #78
krzysieksel1969
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.5b
Rocznik: 2013
Domyślnie Re: [MK2] 1.8 TD kolektor kata wtrysku pykanie

Witam mam problemy z paleniem.moj mechanik twierdzi ze ten kolektor kata wtrysku powinien dluzej pykac i pozniej tak jakby zakonczyc swoja prace w zwolnionym tempie,czytałem cały temat czy możecie poslucha mojego kolektora ,porownać z waszymi i sie wypowiedzieć , jak pracuje:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

wielkie dzieki
Stary 14-07-2010, 09:13   #79
Arnii
ford::amateur

Model: [mk2]
Silnik: 1,8 TD kombi
Rocznik: '99
Domyślnie [MK2] 1.8 TD Nierówna praca ( przerywanie )na zimnym silniku

Koledzy mam podobny problem a widze ze wykorzystaliscie juz killka mozliwosci wiec prosba o porade. Jak rano odpale autko to obroty nie faluja ale da sie wyczuc i uslyszec przerywnik w pracy silnika i drobne szarpanie. W ciagu dnia jak jezdze to nie ma problemu bo silnik cieply. Elektrozawor (kolektor kata wtrysku) chyba dziala bo na cieplym silniku slychac charakterystyczne stukanie ale dopiero po odpaleniu. Pompka nowa, swiece i rzekaznik dobre. Prosze o jakies podpowiedzi co to moze byc, moze zle cos sprawdzilem. Z gory dziekuje.
Arnii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-08-2010, 16:30   #80
krzys_yy
ford::beginner

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK1
Silnik: 1.8TD
Domyślnie Odp: [MK2] 1.8 TD Nierówna praca ( przerywanie )na zimnym silniku

Witam.Dołacze sie do problemu a wiec: ktoś założył zaworek na wężu paliwa ale na powrocie. Wczoraj podczas postoju na czerwonym odleciał jeden z kabelków zaworu i auto zgasło.Pomyslałem że moja wina odpaliłem i pojeczhałem dalej jednak auto jechało jakbym ciągnął tira i zaczeło kopcić na niebiesko. po otwarciu maski czobaczyłem że przecieka przewód paliwa z powrotu (pompa-zawór) pomyślałem pękł i wymieniłem. Jazda próbna i nie pomogło. otwieram maskę a tu paliwo zaczeło wyciskać z wtrysków (wężyki nadmiaru paliwa) i tak po godziny doszedłem do zaworu. Nastepnego dnia troche trasy; rano palę chodzi nierówno kopci jednak po kilometrze wszystko wraca do normy(silnik równo pracuje nie kopci). odstawiłem na 3 godziny znowu włączam i to samo kopci nierówno chodzi 1 kilometr i chodzi jak nowe. Moje pytanie jest takie :
Co może być przyczyną tych drgających obrotgów i kopcenia? Czy przez to że paliwo było tłoczone do nadmiarów w wtryskach mogły paść wtryski < czy przez nadmiar paliwa poszły świese żarowe czy przez niemożność odpływu paliwa poszło coś w pompie!!Rozpsisuje sie tak bo po kilku odwiedzinych mechanikach i usłyszeniu "Ja sie na tym nieznam" a mechanika od diesli nie ma!!!!!

Ostatnio edytowane przez krzys_yy ; 19-08-2010 o 16:41
krzys_yy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania