![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Adrian
Model: Fokus Mk1 FL
Silnik: 1.8 PB + STAG 300 ISA2
Rocznik: 2003
|
Witam.
Pisze z zapytaniem, gdyż od pewnego czasu aby odpalić za każdym razem muszę odpowietrzać układ pompką przy filtrze paliwa. Mechanik zauważył, że poci się elektrozawór przy pompie. Oczywiście niebawem będzie wymieniony ale czy to możliwe, ze to przyczyna zapowietrzania czy trzeba szukać jakiegoś innego uszczerbku? Pozdrawiam
Nie prędkość zabija, tylko nagłe zatrzymanie się... Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 03-09-2010 o 06:53 Powód: Poprawiłem tytułu tematu. Proszę stosować się do regulaminu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Mondeo Mk.1 kombi
Silnik: 1.8TD 65kW
Rocznik: 1994
|
Witam! U mnie też przeciekał elektrozawór tak że unosiła się mgiełka ON Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale autko paliło normalnie. Może masz zabrudzony filtr paliwa i też trza wymienić.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Filtr był wymieniany jakieś dwa tygodnie temu wiec to nie jest przyczynaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodam, że dzisiaj odpalił bez odpowietrzania ale ciężko kopcił i chodził na ok. 500 obr. jak wkręciłem go na 4000 obr. to zakopcił i wskoczył na 900 obr. Może jakieś inne pomysły prócz filtra??
Pozdro
Nie prędkość zabija, tylko nagłe zatrzymanie się... Ostatnio edytowane przez totekk ; 04-09-2010 o 00:35 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Koledzy może jakieś sugestie?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 04-09-2010
Model: Ford Mondeo MK2
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1999
|
u mnie poci sie od kilku miesiecy-a pali na dwa obroty
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
u mnie pewnie tez od jakiegoś czasu ale dopiero teraz problemy się pojawiły....we wtorek wymieni mi mechanik elektrozawór jak nie pomoże, będzie szukał dalej przyczyny, ale to szukanie igły w stogu siana.... Zapowietrzać się może od każdej nieszczelności...
|
|
|
#7 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
|
|
#9 |
|
|
nie leje normalny ON nie Bio, słyszałem rożne opinie na ten temat wiec nie korzystam. Co do wymiany części, jutro odwiedzę mechanika i napisze co i jak. Dzięki za pomoc.
Pozdro
|
|
|
#10 |
|
|
No więc jak pisałem, tak zrobiłem. Dzisiaj odebrałem autko po wymienia elektrozaworu i jednego wężyka. Nie zapowietrza się, wiec jest poprawa. Tylko jeszcze jeden problem nie został naprawiony a mianowicie po odpaleniu dopóki nie wcisnę lekko gazu autko chodzi na ok. 550obr. i strasznie kopci. Powiedziano mi, że może to być coś z pompa.... Co o tym sądzicie?:>
Pozdrawiam
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|