Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-08-2010, 19:32   #21
Glenroy
ford::advanced

Imię: Grzegorz
Model: Mondeo MK4 TitS
Silnik: 2.0TDCi DW10C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: FF II klimatronic autotest

Cytat:
Napisał luke79 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to nieźle błędów nie ma a klima nie działa. No i co teraz? Chyba jednak pod komputer.
Podjedź do jakiegoś warsztatu, który specjalizuje się w naprawie klimatyzacji. Koledze po wymianie rozrządu przestała działać klima, pojechał do takiego właśnie warsztatu i okazało się, że jakaś kostka została zruszona i wystarczyło ją po prostu złączyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Glenroy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-10-2010, 15:29   #22
tdj
ford::average

Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 100KM Benzyna
Rocznik: 2010

mam dwa bledy
44FO
3F20

ktos wie co moga oznaczac?
tdj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-10-2010, 18:30   #23
kyloza

Model: focus kombii II
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2005

U mnie wyskoczył A477 - Konfiguration Modul defekt, czy zaległa akcja serwisowa (7C153 - ENGINE COOLING FAN CONTROL MODULE) może być przyczyną tego błędu??

Ostatnio edytowane przez kyloza ; 10-10-2010 o 18:32
kyloza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-12-2010, 16:57   #24
Lubof

Model: Ford C-max
Silnik: 1.6 Ti-Vct 125 KM
Rocznik: 2011

Witajcie Panowie, odświeżę temat... Klima w lecie działała mi tak średnio(była nowo nabita) Na dworze mogło być ze 30 stopni,w aucie po włączeniu klimy na 21 stopni coś tam sobie lekko powiewało chłodkiem,niezbyt zbijając temperaturę w aucie,praktycznie nic się nie czuło. Dopiero gdy włączyłem na minimum (LO ) to zrobiło się przyjemnie.Pan z serwisu klimatyzacji powiedział,że taka uroda i może "tak w tym aucie klimatyzacji nie czuć".Olałem to,dopóki nie trafiłem przypadkiem na ten post z autotestem klimy. Przeczytałem,robiłem dziś test w C-Maxie i wyskoczył mi błąd 9342, czyli wewnętrzny błąd sterownika. Skasowałem go,zrobiłem test na nowo i dalej jest. Pisze,że "jeśli po wykonaniu testu działania usterka nadal występuje, wymień moduł EATC. Czy może być to przyczyną takiego działania klimatyzacji ? Co muszę wymienić ? Wystarczy jak kupię używany panel z innego C-maxa ? Proszę o odpowiedź.
Lubof jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-07-2014, 19:09   #25
dario792
ford::amateur

Imię: Darek
Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: klimatronic autotest - jaka jest kombinacja klawiszy ?

Witam kolegów i koleżanki.
Nie znalazłem odpowiedzi a nie będę zakładał nowego tematu aby nie zaśmiecać.
Mój problem jest następujący : w upalne dni, gdy auto stoi na słońcu 8 godzin i dłużej zauważyłem, że klimatronic nie działa jak powinien. Pomimo ustawionej tej samej temperatury na wyświetlaczach strona pasażera dmucha cieplejszym powietrzem niż strona kierowcy, w chłodniejsze dni jest lepiej ale mam wrażenie, ze nie idealnie. Nie ma znaczenia czy ustawię klimę na auto czy na manual - zawsze jest tak samo.
Ktoś miał podobnie ?

Edit
Test robiony na podstawie opisu tutaj nie wykazał żadnych błędów.
dario792 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania