![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Jacek
Model: alhambra, vectra
Silnik: 1,9 TDI AFN, 1,6 + lpg
Rocznik: 1998, 1997
|
Witam w mojej alhambrze pojawił się dziwny problem otóż zrobiłem trase 1200 km i wsio ok. ale następnego dnia skrzynia automat zaczęła przerywać tak jakby zrywała bieg najbardziej z 2 na 3, obroty skoczyły dużo w góre i powrót i dalej ciągnie ok , na czwartym biegu który wskoczył dopiero po 12 km wogóle nie ciągnie obroty idą na 4,5 tys a nie przyśpiesza tyle co rozpędzę na 3 tyle jade jak wskoczy 4 . poczytałem że ,może stan oleju za maly więc kupiłem olej, starego zleciało 3 litry wymieniłem uszczelkę i filtr zalałem nowy olej do stanu i żadnego efektu dalej to samo może ktoś mial taki problem i coś mi pomoże szukałem też oznaczeń skrzyni ale nic nie dopatrzylem się może też mi pomożecie znaleźć miejsce gdzie jest bity typ skrzyni
pozdrawiam Jacekdriver Ostatnio edytowane przez TOMAS ; 16-10-2010 o 21:24 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-04-2009
Model: Galaxy
Silnik: 2,3+LPG automat GHIA
Rocznik: 1999
|
Typ skrzyni to AG4. Oczywiście ta sama skrzynia jest w Galaxy, Sharanie i Alhambrze.
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|