![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 16V LPG
Rocznik: 2003
|
Witam.
Szukałem na forum ale nic konkretnego w tym gąszczu informacji nie mogę znaleść. Mój problem jest taki że 2 bieg na zimnej skrzyni ciężko wchodzi, na ciepłej jest lepiej choć i tak nie idealnie. Wiem że to typowa przypadłość skrzyń w mk2 benzyna. Ale zastanawiam się czy po wymianie tego oleju nie było by lepiej? Nie mam pojęcia jaki olej jest tam wlany. Kiedyś pamiętam szukałem tam korka do spustu oleju, ale znalazłem tylko wlew, czy naprawdę go nie ma? jaki dobry olej kupić? ten fordowski jest wg mnie trochę drogi.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Gdzieś na forum ostatnio o tym czytałem.Jeżeli szwankuje skrzynia i chcesz zmieniać to tylko ori.Specyfikacja to 80W95.Ci co przy takich objawach zmienili na ori twierdzili że jest lepiej.Ci co zmienili na markowy o parametrach forda ale nie fordowski twierdzili że było dużo gorzej niż przed wymianą.
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 16V LPG
Rocznik: 2003
|
gdzie można taki oryginalny olej kupić najtaniej?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
w sklepach interentowych
i stosowac tylko oryginal, na innch skrzyie siadaja specyfikacja 75W 90 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|