![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
Witam mam sedana 2.0 TDDi 207 tys. km-- i zabieram się za likwidowanie stuków w samochodzie -ostatnio wymieniłem 4 tuleje tylnej belki wahaczy (teraz tyłu w ogóle nie słychać) natomiast po pokonywaniu czasem mniejszych czasem większych nierówności słychać stukanie w przodzie samochodu.Mechanik niby stwierdził jakiś luz w układzie kierowniczym,dodam że test który jedynie przeprowadziłem to na wyłączonym silniku na parkingu delikatnie poruszając kierownicą w lewo i prawo słuchać jakieś stukanie przy kołach-co może być powodem usterki ?
pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-08-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2002
|
Może maglownica? Ja swoją musiałem regenerować. Na nierównościach stukało i kierownica lekko podskakiwała w dłoniach.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-04-2010
Model: mondeo [MK1]
Silnik: 1.8 16v zetek b+g
Rocznik: 1993
|
Możliwości jest wiele:
-tuleje wahaczy -sworzeń wahacza -końcówki drążków -tuleje stabilizatorów -łączniki stabilizatorów A na końcu maglownice bym sprawdził Jedz na szarpaki to koszt zaledwie 20zł a powinno sie wszystko wyjaśnić-przynajmniej u mnie tak było.Waliło,pukało,stukało a okazało sie że to tuleja stabilizatoraGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-07-2010
Model: Mondeo TITANIUM X
Silnik: 2.0 diesel-140 Km
Rocznik: 2007
|
Witam, ja wymieniłem końcówki drążków, łączniki stabilizatora i trochę się zmniejszyło - na jakiś czas tylko, teraz mam powtórnie to samo, ja stawiam na drążek - lewy bądź prawy, one mają przeguby kulowe które też się zużywają albo luz na listwie (większy wydatek).
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marek
Model: Ford Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
niby tuleje i sworznie ok -na szarpakach nic nie wyszło -coś mech mówił o delikatnych luzach na układzie kierowniczym (na razie niby nie brać do głowy) mocno może nie stuka -ale przeszkadza-a i tak to trzeba będzie zrobić
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|