![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-11-2010
Model: mondeo MK3
Silnik: 2.0tddi
Rocznik: 2000
|
Witam. Jestem tu nowy. W sierpniu kupiłem mondeo MK3 i mam problem z centralnym zamkiem. Kiedy zamykam auto z pilota to naciskając raz zamykają mi się przedni drzwi i klapa bagażnika. Żeby zamknąć tylne drzwi muszę nacisnąć jeszcze raz i wtedy włączają się też kierunkowskazy. Kiedy zamykam z kluczyka wszystko zamyka się normalnie. Wczoraj przez jakiś czas auto nie reagowało na zamykanie z pilota a kiedy zamknąłem kluczykiem zamknęły się tylko przednie drzwi. Dopiero po wielu próbach znowu mogłem zamknąć z pilota na dwa razy. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-09-2010
Model: MONDEO MK3 combi
Silnik: 2,0tddi
Rocznik: 2001
|
wszystko zależy jak sobie ustawisz pilota i zamykanie, możesz też wymienic baterie bo moze za słaba jest. mam podobne ustawianie jak ty. raz nacisne otwierają sie drzwi od kierowcy pasażera i klapa, na 2 tylne.przy przytrzymaniu dłużej otwieraja sie szyby ale bez drzwi.
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-09-2010
Model: Mondeo i Fiesta
Silnik: tdci i 1,25
Rocznik: 2004 i 2011
|
Ja mam podobny problem, tylko niewiem czy da sie to jakos ustawić? Mam oryginalny centralny, ale do alarmu mam drugi pilot. Jak naciska sie na nim przycisk to aktywuje on alarm i zamyka drzwi. Ale czasem dzieje sie tak, ze zamyka sie wszystko oprocz dzwi kierowcy. Jak to zmienic??
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
Cytat:
do autora tematu... szukajka nie gryzie temat poruszany wiele razy, problem tkwi w mikrostykach zamków |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|