![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: S-Max Trend
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
No właśnie: jak zdjąć konsolę środkową, żeby niczego nie połamać? Na forum jest fajna instrukcja jak zdemontować konsolę w Mondeo, ale ta w S-Maxie wygląda inaczej:
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-06-2007
Model: Mondeo Gold X
Silnik: 2.0 TDCI 115KM/146KM
|
Podłączam się do pytania. Zamierzam zmienić radio Sony na inne wielkości 1DIN i w tym celu muszę włożyć w miejsce Soniaka ramkę (oryginał Forda) i niestety także nie wiem jak dobrać się do konsoli. W Mondeo były śrubki pod trójkątnymi zaślepkami, a w S-max nic takiego nie ma. Przypuszczam, że konsolę należy podważyć, ale z której strony zacząć ?
pozdrawiam Andrzej Ostatnio edytowane przez andy-w ; 05-11-2010 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: S-MAX II
Silnik: 2.0 FWD A8 190KM
Rocznik: 01-2020
|
Tutaj opisywałem jak się dostać do tunelu środkowego, zdaje się, że wtedy było widać śrubki dolne od konsoli środkowej, gdzieś w okolicy popielniczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Odwagi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#4 |
|
|
Już wiem! :-) Tak jak napisał maciej, najpierw trzeba zdjąć tę górną pokrywkę tunelu środkowego. Wtedy zobaczymy dolne wkręty, pod popielniczką. Drugi etap polega na zdjęciu srebrnej listwy ozdobnej (u mnie jest srebrna) nad konsolą. Jest ona długa, bo sięga prawie pod same drzwi pasażera. Zdjąłem ją przy pomocy starej karty kredytowej, zaczynając podważanie od prawej strony, nad schowkiem. Po zdjęciu tej listwy pokazują się górne wkręty konsoli. Teraz wystarczy odkręcić wszystkie 4 wkręty za pomocą śrubokręta torx (bodajże 20) i zdjąć konsolę. Temat zamknięty.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
buk07 ! Wrzuć fotkę jak to wygląda pod tą długą listwą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#6 |
|
|
Proszę bardzo:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dzięki ! Super zdjęcie. Od razu wiadomo gdzie są wciski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|