![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-11-2010
Model: Transit
Silnik: 2496,00
Rocznik: 1998
|
Witam. Mój problem polega na tym że w Fordzie Transicie z 1998r o silniku 2,5D którego jestem użytkownikiem coś stało się z biegami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Proszę o diagnozę.
Opis całej sytuacji: Jadąc po mieście stanąłem na światłach. Ruszając z nich nie mogłem wbić żadnego biegu. W końcu się udało.Stanąłem po raz drugi i żeby ruszyć musiałem zgasić auto, wrzucić na dwójkę i odpalić na sprzęgle lecz auto od razu ruszało. Jakoś dojechałem do domu. Pod wieczór autem chciałem podjechać do znajomego mechanika. Wrzuciłem jedynkę i ruszyłem. Jadąc wrzuciłem na chama dwójkę i silnik zaczął zgrzytać a pojazd stanął. Po zaciągnięciu auta pod dom gdy odpalałem i wrzucałem bieg na sprzęgle to silnik charczał . W obecnej sytuacji auto można odpalić i wrzucać biegi bez sprzęgła. Proszę o pomoc bo nie wiem czy ładować się w koszta naprawyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Rechot
Silnik: 2,3
Rocznik: 1996
|
Wygląda na to że już w tym aucie nie masz sprzęgła.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: Mondeo MK3 .Galaxy 2.0i.
Silnik: 2.0TDCI,2.0i lpg
Rocznik: 2007,1997
|
łożysko oporowe się rozlecialo,mogło uszkodzić tarczę i docisk sprzęgła.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Jak dla mnie to pękł Ci docisk,tak czy owak czeka cię naprawa.Wyjęcie skrzyni itd.
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-10-2010
Silnik: 2.5 D
Rocznik: 1992
|
A na moje Oko na 100% rozleciały się Sprężynki w Tarczy i sprzęgło poszło na Urlop wiem bo miałem to samo zobaczymy kto miał rację Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak już usuniesz Awarię to się pochwal jaka przyczyna była napisze ci jakie Koszta Komplet Sprzęgła LUK 450zł Robocizna 300 zł tak wołają w Czeladzi i to nie ma reguł bo wszyscy tak śpiewali mi się udało Sprzęgło LUK 420zł + Robocizna 220zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
W tym aucie wyjęcie skrzyni i wymiana sprzęgła to nie jest duży problem i koszt.
Sprawdź jeszcze na wszelki wypadek działanie linki - czy kiedy naciskany jest pedał sprzegła, to porusza sie łapa łożyska pod autem... Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-11-2010
Silnik: 2496,00
Rocznik: 1998
|
Jutro postaram się zaciągnąć go na warsztat i wyciągnąć sprzęgło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dziękuję za rady... :>
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|