Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-11-2010, 23:27   #11
Iwo
ford::professional

Model: ex Ka
Silnik: 1,3
Rocznik: 1998
Domyślnie Odp: JBL GTO8628+wzmacniacz. Czy nie?

To cudo ma 150W w mostku więc szkoda nim sobie głowę zawracać... do tego firma krzak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jaki przekrój mają kable prądowe i jaki bezpiecznik tam jest założony ? Do tego JBLa co pokazałem czy czegokolwiek co będzie napędzać 6 głośników warto mieć te 20mm^2.

Stary 20-11-2010, 08:41   #12
wojtekdg
ford::advanced

Model: Ford Mondeo Mk3 kombi
Silnik: 2.0 TDDI 115KM
Rocznik: 2001

Zestaw kabli kupiony w Norauto. Pewnie to jakiś standard. Zrobię tak jak pisałeś kupę ten wzmacniacz JBL i podpinam wszystko. A ten co mam na złom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtekdg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2010, 08:56   #13
dzimi75

Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0TDCI 140 KM
Rocznik: 2011.10

ja mam oryginalne głosniki wrzóciłem tylko wzmacniacz i tube do bagaznika radio stacja multimedialna Phantom 1027 i powiem ci ze ładnie mi graGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale jak kolega napisał zalezy czego oczekujeszGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. JA mam wzmacniacz 4 kanały Vice kraft ma niby 1200W ale na mostku ma jezeli sie nie myle 200RMS a min dla tuby jest 280RMS ale daje radeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez dzimi75 ; 20-11-2010 o 09:00
dzimi75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2010, 12:34   #14
Zvirek
ford::average

Model: C-max Ultima
Silnik: 2.0 kle kle kle...
Rocznik: 2004

Cytat:
Napisał hektorWL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ten co mam na złom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To zanim go wyrzucisz, to dowiedz się, że Caliber to podobna klasa co JBL, Sony, Blaupunkt czy reszta budżetówki...

Cytat:
Napisał dzimi75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... a min dla tuby jest 280RMS ale daje radeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ludzie, nie piszcie o czymś, o czym nie macie pojęcia, bo potem czytają to "zieloni" i powielają dziwne teorie...

Ostatnio edytowane przez Zvirek ; 20-11-2010 o 12:36
Zvirek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-11-2010, 19:38   #15
wojtekdg

Model: Ford Mondeo Mk3 kombi
Silnik: 2.0 TDDI 115KM
Rocznik: 2001

Cytat:
Napisał Zvirek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To zanim go wyrzucisz, to dowiedz się, że Caliber to podobna klasa co JBL, Sony, Blaupunkt czy reszta budżetówki...
To jaki wzmacniacz byś polecił aby napędził cały zestaw.
wojtekdg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-11-2010, 14:19   #16
igrzelczyk
Latający Holender

Imię: Mariusz
Model: Focus MK3
Silnik: 2,0 tdci ProTurbo
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał Zvirek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no z tym ,to bym sie nie zgodzil ,bo stare jbl gti czy zlota seria sonego,nie wspominajac o xes-ie(mowimy o tanich wzmakach dzis) to tak nie do konca to ,to co caliber ,moze obecne konstrukcje ale prosze nie uogulniajcie tematu , kazdy lubi na co go stac,bo np za ok 3-5 tysi mozna zrobic system na bardzo dobrym poziomie dzwiekowym i jakosciowym
Proponuje poszukac tematow na forach zwiazanych z CarAudio ,poczytac o podstawach,przejechac sie na spot,czy zawody,i naprawde dzieki temu mozna duuuuuuuuzo kasy zaoszczedzic przez zakup odsluchanych juz klockow ,no chyba ze macie za duzo drobnych to poszukajcie dobrego montazysty CA co wam to do kupy ogarnie za odpowiednia sumke(czasami tak jest taniej niz kupowac i zmieniac ,kupowac i zmieniac ......kupowac i zmieniac,a pozniej zostaje gora sprzetu i braki w kieszeni )

pozdrawiam
maniek

Ostatnio edytowane przez igrzelczyk ; 21-11-2010 o 14:24
igrzelczyk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-11-2010, 21:22   #17
Zvirek

Cytat:
Napisał hektorWL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To jaki wzmacniacz byś polecił aby napędził cały zestaw.
To zależy od kilku rzeczy - najważniejsze to:
- nowy czy może być używany
- jakiej muzyki będziesz słuchał
- ma to grać dobrze czy głośnom a może dobrze i głośno
Na Twoim miejscu podjechałbym do jakiejś firmy CA i pogadał z montażystami - bo to temat rzeka i tym, którzy mogą Ci pomóc nie będzie się chciało tu rozpisywać. Ewentualnie poczytać branżowe fora.
PS a tak odemnie, to w klasie budżetowej (jeżeli ma być nowy PA)najlepszy stosunek cena/jakość/serwis to Alpine, jeśli używka, to stare linie Signat. Wyjdzie tanio i zadowalająco.

Co do starych serii - faktem jest, że wszystkie firmy strasznie opuściły poziom wyrobów, i nie mówię tu o wspomnianym XES-e (to już prawie Hi-End, o ile w aucie można o czymś takim mówić), ale o produktach ze wszystkich klas. Pamiętam czasy, gdy nawet Pioneer robił genialne radia...

PS kol. igrzelczyk dobrze pisze - jak ktoś Ci wskaże drogę, to za niewielkie pieniądze można mieć ciekawy system. Tyle, że to naprawdę dłuuugi temat...
Stary 22-11-2010, 15:54   #18
white999

Model: Mondeo 1
Silnik: 1.8 16V benzynka + podtlenek :)
Rocznik: 1996

witam.. podczepię się do tematu...

Czy taki zestaw zagra w miarę sensownie?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

na przód:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

ii do bagażnika:

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

+ ten wzmacniacz z aukcji ze skrzynią

wszystko podpięte pod clariona DXZ378RMP.

Czy jednak w tych pieniądzach można ułożyć ciekawszy zestaw lub porównywalny a coś taniej ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
white999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-11-2010, 20:54   #19
Zvirek

Nieciekawe wyjdzie zestawienie... niezłe głośniki na froncie ale bez PA, za to niskie rejestry w stylu BMW...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zagra toto głośno i mało wiernieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PS no chyba, że tak ma być.

PS. Moja rada dla szukających złotego środka i nieobeznanych w temacie - przyszykować ze dwa, trzy kPLNy, przemyśleć czego się chce, i wejść do najbliższego prawdziwego zakładu gdzie montują caraudio. I w zależności od tego, czy chcemy mieć w miarę przyjemny dzwięk, czy też łomot na ulicy, zaproponują nam dwa rozwiązania:
- w miarę niezły front, w miarę niezły 4kanałowy PA i w miarę niezłą skrzynię, lub
- wieeelki PA, który będzie dudnił, ale na bank nie będzie w stanie kontrolować żadnego głośnika oraz wieeelki przynajmniej 12' sub w BR lub co gorsza w BP.
Stary 23-11-2010, 21:25   #20
Iwo
ford::professional

Model: ex Ka
Silnik: 1,3
Rocznik: 1998

Zvirek, możesz mi powiedzieć dlaczego jesteś tak przeciwny konstrukcji BP ? Miałem okazję posłuchać takiego suba od Helixa i muszę przyznać, że bardzo mi się dźwięk podobał. Nie był tak twardy jak ze skrzyni zamkniętej ani tak wolny jak z BR także moim zdaniem dobra konstrukcja, pod warunkiem że jest odpowiednio wszystko dobrane do siebie.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania